Probabil multi dintre voi nu dau o ceapa degerata pe sarbatoarea asta. Nici pe noi nu ne intereseaza prea tare si am fost fericiti ca gradinita Sabinei a ignorat-o total.  Personal, mi-a convenit ca nu a trebuit sa alerg dupa vreun constum, insa recunosc ca am admirat colectia de  costume lansata de H&M, din care mi-au placut foarte tare rochia Mariei Antoaneta, cea de mireasa si cea de sirena. Cum expunerea copilului  la chestii violente si infricosatoare e foarte departe de parenting-ul pe care-l practicam, nu mi-as fi imaginat-o pe Sabina imbracata in vreun costum infricosator si avand dinti de vampir, insa, chiar neiubitoare de Halloween, am rezonat cu cele 3 rochite-costum inocente.

urbankid3

Joaca de sambata

Cu toata rezistenta noastra la Halloween, mi s-a parut super haioasa ideea unui shooting cu copii pe tematica de Halloween. Era vorba despre o joaca de sambata dimineata intre prieteni, la studioul foto al parintilor unuia dintre prietenii Sabinei. Un studio prevazut cu curte, unde copiii si parintii se mai strang din cand in cand la joaca si la povesti.
Cum ne-am jucat de data asta:
– Ne-am strans vreo 8 copii, intre 2,5 si 6,5 ani si ceva mai multi parinti. Si multe, multe costume de toate felurile: de la iepurasi inocenti, buburuze si printese la zorro neinfricati, politisti neiertatori si chiar si un schelet (brrr). N-au lipsit nici Maria Antoaneta si nici minunata rochita de mireasa.
– Am sarit peste somnul copiilor, iar masa de pranz a fost o super improvizatie: am mancat omleta cu nuci si branza de burduf si sandwich-uri toast. Si am baut sucuri proaspete de mere si de sfecla plus ceaiuri. Domnii fotografi au bagat cafele multe, ca sa reziste la unul dintre cele mai solicitante shooting-uri din viata lor. Credeti-ma, sa ai 8 copii la shooting nu e treaba usoara pentru nimeni.
– Copiii au trecut prin toate starile posibile: de la placerea de a se vedea si a se zbengui impreuna, curiozitatea pentru decoruri, distractia de a proba costume – la oboseala, foame, “ma strange peruca, vreau s-o dau jos”, “pot sa iau tridentul acasa?”, “veau sa pictez si eu decorul asta”.
– Cum suntem niste buni parinti, n-am intins coarda prea tare si am incheiat joaca inainte sa avem tensiuni intre copii sau intre copii si parinti. Caci atunci n-ar mai fi fost joaca.
– S-au strans ore bune de zbenguiala intre sesiunile de shooting, zeci de poze, cateva filmulete si multe chiuituri si rasete in timp ce ne-am uitat a doua zi la poze.
Dar haideti sa vedeti pozele mai bine, ca sa intelegeti cum ne-am jucat noi, parinti si copii, de-a Halloween-ul, fara sa ne doara si fara s-o facem cu un motiv anume.

P.S. Copiii din poze au fost  asa:  Sopfie – micuta mireasa, care mai primeste si aripi din cand in cand, Andrei Gogu – Jack din The Nightmare before Christmas , Andrei Gont – scheletul si regele, Adrian – politistul mustacios,  Zeno-piratul-conte vampir, Sabina – Maria Antoaneta si albinuta Zorro, Smaranda – printesa intunericului, buburuza si iepurasul, Petru – ninja si regele.
Iar maestru de ceremonii si gazde au fost Cosmin Gogu,  Rovena Andrei & echipa – Cosmin Gogu Photography.