stea cazatoare perseide
So, știți ce e în noaptea de 12 spre 13 august? Întuneric, o să ne ziceți acum, dar nu e chiar așa. O să fie și lumină de la stelele căzătoare. Este vorba despre Perseide, celebra ploaie de stele din luna august. Va fi spectacol atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Mai interesant este că Fundația Calea Victoriei organizează o expediție pe lângă București pentru observarea în bune condiții a spectacolului de pe cer. Cine vrea să meargă trebuie să se înscrie la contact@victoriei.ro (prețul este de 30 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru elevi/studenți) și să vină la întâlnirea de la Statuia Aviatorilor (ieșirea spre Snagov). Trebuie să fiți echipați cu șezlong sau sac de dormit, haine groase și o lanternă cu lumina slabă. Bine, puteți să vă mai luați la voi sucuri, cafele, pizze și alte șaoarme.
O să începeți cu o tură de cer telescopul, după care fiecare trece la locul lui și se uită la stele. Vor fi vizibile cu ochiul liber, deci nu se face coadă la telescop, și se preconizează că vor cădea în jur de 100 pe oră (o să le ia radarul 🙂 ).
Foto: realSMILEY / Flickr