digital zoo desen

Viitorul planetei noastre depinde foarte demult de cum stimulăm imaginația copiilor noștri încă de mici, de modul în care le lăsăm libertatea de a gândi și cum le încurajăm creativitatea încă nealterată de vreo normă socială sau regulă de vreun alt tip.
Când am auzit prima dată de inițiativa UPC Digital Safari cu invitație la imaginație și la descriere (după putințe, firește) a unui parc al viitorului, al unui BioParc, mi s-a părut o modalitate atât de frumoasă și chiar îndrăzneață de a le da o șansă copiilor de a veni cu propriile idei, de a crea o altă lume, în felul unic al fiecăruia.
Pentru că am fost puțin curioasă să o “testez” pe domnișoara noastră într-ale imaginației, într-o după-amiază am întrebat-o așa, cam într-o doară: Ioana, crezi că poți să-mi spui și să-mi arăți în vreun fel, cum ți-a plăcea ție să arate un parc mare sau o grădină zoologică?
Răspunsul ei a fost atât de clar… Vrea un parc mare cu toate animalele de pe planetă, cu toate toate, chiar și cu cele care nu mai sunt și toate animalele și păsările și peștii și buburuzele și râmele să fie fericite și prietene.
Bun așa, îmi zic. Hai să desenăm asta! Ce ai vrea să fie în desenul tău?
Și am primit instrucțiuni despre cum să desenăm pe câte o pagină animale, unele de la Polul Nord – musai un pinguin și un urs polar, una cu leu și girafă și o suricată și musai musai o pagină cu dinozauri. Din păcate ne-am oprit aici căci a obosit.
Iată ce a ieșit…

digital zoo bioparc

Aportul meu: unde vedeți liniile nițel mai definite, pe la o suricată, un dinozaur, un iglu. În rest: totul făcut de ea.
Frumos, nu-i așa?
Mi-a zis însă că trebuie să facem toate animalele și să le punem peste tot pe pereții din casă ca să fie ca și cum am trăi cu ele.

digital safari desen

Cam așa arată pentru un copil de 4 ani și jumătate Parcul Viitorului: să trăiești cu ele, acolo, cu toate animalele, fericite.
Pentru voi cum ar arăta?

digital zoo desen

Ce vă propunem

Dacă aveți acasă un tânar entuziast și plin de imaginație care se pricepe cât de cât la desen, știe să scrie și are până în 16 ani, trebuie să îi arătați și să-l încurajați să intre în această minunată competiție. Dacă micuțul vostru încă nu se pricepe la cuvinte, puteți să-l ajutați și voi și să vă înscrieți in Digital Safari pentru a câștiga o excursie de două zile cu familia la Praga, la Grădina Zoologică de acolo și încă multe alte premii (o tabletă, o bicicletă).

Proiectul BioParc – parcul viitorului

Arată-ne ce înseamnă pentru tine parcul viitorului, numit și BioParc: compune un desen sau găsește o imagine care să exemplifice și să explice cum vezi tu structurat parcul și descrie-ne pe scurt ideea ta.

Dacă v-am captat atenția, iată ce trebuie să faceți (voi cei mari împreună cu cei mici):
–       vă gândiți bine, împreună, la cum ar trebuie să arate BioParcul ideal. Trebuie să țineți cont de ecosisteme și ca fiecare animal să fie cazat într-un spațiu cat mai asemănător celui din sălbăticie.
–       animalele au nevoie de mult spațiu, mult mai mult decât cel dintr-o grădină zoologică obișnuită și musai să țineți cont de ecosistemele din care fac parte acele animale.
–       pentru animalele care fac parte din fauna României, acestea ar trebui să fie plasate într-un mediu cât mai asemănător cu cel care se găsește la noi în țară, spre deosebire de animalele exotice care sigur au nevoie de un alt mediu, un alt decor.
digital-safari
Dacă deja v-ați făcut o idee despre cum ați vrea sa arate acest BioParc și l-ați și desenat trebuie să intrați aici, să vă înregistrați și să înscrieți proiectul. Puteți arunca un ochi și pe alte proiecte. Urmați pașii de aici. Înscrierile se fac până pe 15 ianuarie, iar până pe 30 ianuarie juriul va alege cele 10 proiecte finaliste din care doar 3 vor fi premiate.
Ce mai găsiți pe Digital Safari: un Ghid al părinților și de asemenea grădina zoologică  virtuală, Digital Zoo. Aruncați un ochi și pe acolo!

Succes la înscrieri și la cât mai multe proiecte frumoase!