E destul de greu ca cei mici să-și dea seama ce înseamnă un an nou, de ce se sărbătorește Revelionul și ce se petrece pe lângă ei în această perioadă a anului. Tocmai de aceea vă propunem o activitate de final de an care să “inaugureze” cum nu se poate mai bine primii pași în noul an.
Ne-a venit ideea după ce am citit pe oprah.com despre o cutie “keepsake” pentru întreaga familie.
Propunem să aveți la îndemână:

  • O cutie mare
  • Câteva fotografii (de preferat din perioade diferite ale anului)
  • O foaie și culori
  • O jucărie achiziționată anul acesta
  • Câte un obiect reprezentativ din fiecare lună a anului (din ianuarie puteți lua o vedere, din martie un mărțișor etc.)

Explicați-le celor mici că în această cutie veți avea mare parte din amintirile de anul care tocmai se termină și de aceea ar trebui să facă totul cu mare grijă pentru că amintirile sunt extrem de importante. Apoi îi puteți ruga să scrie sau să deseneze pe cutie. Următorul pas ar fi să deseneze pe foaia de hârtie un lucru important pentru ei din anul 2011. Fie că este vorba de o floare sau despre un om ori ce le mai trece lor prin cap, singurul lucru important este să fie reprezentativ pentru anul ce tocmai se încheie.
Nu mai aveți decât să așezați toate lucrurile de mai sus în cutie, evident, în timp ce povestiți cu cei mici despre respectivele lucruri și depanați amintiri legate de ele.
La final, vă veți putea mândri cu un an care a încăput tot într-o singură cutie! Poate activitatea va deveni chiar o tradiție în fiecare an!
Cum vi se pare? Încercați și voi?
Sursă foto: IvanWalsh.com/ Flickr.com.