copil cu iphone
Să ne gândim așa: avem o super aplicație numai bună pentru cei mici! Le-o arătăm și cum nu putem să fim în fiecare secundă lângă ei, îi lăsăm pentru câteva minute singuri cu telefonul nostru mobil în mână. Oare nu există aceleași riscuri ca și cum i-am lăsa singuri cu un computer deschis? 😛
Un smartphone este dotat cu o conexiune 3G, alta WiFi, deci acces la internet există fără niciun fel de probleme, ba chiar și la diverse aplicații gratuite sau nu!
Dacă aveți iPhone, iPod Touch ori iPad e simplu! Nu ai nevoie decât de câteva secunde și îți poți seta imediat restricțiile pentru un Control Parental ca la carte.
iPhone 4 oferă în plus chiar posibilitatea de a restricționa accesul la Safari, iTunes, instalarea de noi aplicații și deschiderea camerei. În plus, drept bonus, părinții pot seta restricții la filmele ori melodiile pe care le pot vizualiza/asculta piticii.
Nu trebuie decât să te duci la Setări-General-Restricții-On. Aici vei avea nevoie de un cod prin care să poți bloca/debloca telefonul. Ai grijă mare însă, pentru că dacă ai uitat codul nu vei putea face altceva decât să resetezi tot iPhone-ul, căci nu există cale prin care să schimbi codul de securitate. 🙂
Dacă ideea de a bloca telefonul printr-un cod nu vă încântă, există și o aplicație,Safe Browser, ce vă permite să selectați ce fel de materiale pot fi vizualizate de copii și care sunt cele care nu sunt potrivite pentru cei mici, pentru 4.99$.
Safe Browser
În cazul în care ai un iPad de care copiii tăi nu se pot dezlipi atunci când le arăți aplicații noi ori jocuri educative, sunt necesare, evident, alte setări de securitate.

Citește care sunt setările pe care trebuie să le faci pe iPad pentru a beneficia de Control Parental.
Voi aveți Control Parental pe dispozitivele mobile?


N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto principală: Stephan Rosger/ Flickr.com.