Ultimul studiu PBS (Public Broadcasting Service) spune că 70% dintre părinții care au participat la chestionar îi lasă pe cei mici să se joace cu tableta de la Apple și 40% dintre aceștia deschid iPad-ul de cel puțin o dată pe zi. Nici nu e de mirare, spunem noi, mai ales având în vedere faptul că numărul aplicațiilor special realizate pentru educarea celor mici este din ce în ce mai mare în AppStore.
În plus, așa cum spun și mămicile și tăticii care au participat la studiu, iPad-ul (spre deosebire de televizor sau de un PC) te lasă să alegi foarte bine care este informația la care are acces cel mic și de multe ori informațiile se transformă din joacă în educație. Deci, sunt împușcați doi iepuri dintr-o lovitură: există o monitorizare continuă din partea părinților, iar copiii se distrează și învață în același timp.
Spre deosebire de un laptop, la iPad nu trebuie să-ți mai faci griji atunci când cel mic nu știe să folosească o tastatură/mouse sau atunci când, din greșeală, îl scapă din mâini, asta ca să nu mai spun despre greutatea unui laptop. Bine, dacă tableta este scăpată pe o suprafață dură de la o distanță considerabilă se va sparge sau în cel mai bun caz va avea carcasa crăpdată, dar forma și greutarea o fac destul de greu de scăpat din mână, plus că la multe șocuri iPad-ul este destul de rezistent.
Nu mai rămâne decât prețul ca impediment, nu? La noi e cam cât un laptop nou!
Ce spuneți de un iPad pentru cei mici? Ar fi un cadou bun de 1 Iunie?
Citește mai multe despre studiul PBS pe fastcompany.com.

iPad Apple 64GB 3G 2.799,90 Lei
iPad 2 Apple 64GB 3G Negru 4.099,90 Lei
iPad Apple 16GB 1.649,90 Lei
iPad 2 Apple 16GB Negru 2.449,90 Lei

Sursă foto: Toca Boca/ Flickr.com.