Voi mai țineți minte casele pionierilor? Sau vestitele palate ale culturii unde se adunau și cred că încă se mai adună copiii care vor să urmeze un anumit hobby? 🙂
Dar care a fost profesorul care v-a inspirat și fără de care nu v-ați fi ales meseria pe care o aveți acum?
Toate acestea au fost luate în considerare de cei de la UPC care au lansat astăzi TechSchool.ro, un proiect dedicat copiilor ce sunt inspirați de științele exacte, care au idei și vor să le pună în practică.

Idei, concurs, viitor, premii – mergem și la NASA

TechSchool.ro este o platformă educaţională, lansată astăzi, dedicată copiilor pasionaţi de tehnologie, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani. Scopul Tech School este de a demonstra utilitatea tehnologiei şi de a dezvolta pasiunea copiilor şi tinerilor pentru ştiintele exacte.
Copiii vor găsi aici tot felul de știri sau noutăți din diferite domenii și cei care sunt atrași de domeniile robotică, astronomie și programare pot înscrie într-un concurs ideile la care s-au gândit. Fie că este vorba despre o aplicație, un joc, un robot care… spală vase sau se joacă cu cei mici ori plimbă cățelul sau mai știu eu ce. La finalul concursului, cei care au avut cele mai tari trei idei își vor vedea visul împlinit, pentru că UPC îi va ajuta pe cei mici să implementeze proiectul.
Mai mult decât atât, premiul cel special din partea juriului este un loc la tabără NASA… adică chiar la NASA Space Summer Camp 2013. How cool is that?! 😀
Cei la de la UPC spuneau astăzi că cei mici vor aduna peste 1.000 de idei până la finalul concursului (undeva în februarie anul viitor) dar eu zic să nu-i subestimăm pe cei mici, chiar cred că se vor aduna și mai multe.

În loc de profesori există mentori

Vă întrebam mai sus care a fost profesorul vostru ce v-a inspirat când erați mici. Ei bine nici platforma aceasta educațională nu duce lipsă de profesori, numai că ei sunt numiți “mentori”. Este vorba despre:

  • Adrian Stoica – Lead Researcher, Advanced Robotics în cadrul NASA/JPL – în calitate de Advisor Tech School
  • Aurora Simionescu – Einstein Fellowship din partea NASA din cadrul Universității Stanford
  • Emi Gal – CEO al start-up-ului internațional Brainient

Există și trei traineri, câte unul din fiecare domeniu pe care îl oferă TechSchool.ro:

  • Victor Manz, profesor de informatică la Colegiul National Tudor Vianu și coordonator al loturilor olimpice,
  • Ioana Stoica, profesor de fizica și astronomie cu premii la concursuri internaționale organizate de NASA,
  • Alin Jderu, multiplu premiat la concursuri internaționale de robotică.

Guess Who este și el implicat în proiect, din partea noului val de muzică.
Lucrurile se fac 1% inspirație și 99% transpirație”, a spus astăzi Adrian Stoica de la NASA, eu vă propun să-i lăsăm pe cei mici să-și folosească imaginația!