Unii părinți sunt tentați ca atunci când copiii sunt supărați sau nervoși să îi trimită în camerele lor pentru a se liniști. În cele din urmă e clar că se calmează sau uită de supărare, dar în același timp primește și mesajul clar că furia și supărarea sa sunt de neacceptat pentru aduți și de aici alte probleme.
Cum e de preferat să ne comportăm atunci când copiii sunt supărați sau nervoși?
Un acces de furie este metoda naturală prin care oricine, indiferent de vârstă, scapă de anumite supărări. Copiii nu au cum să se controleze precum o facem noi, apăi nici noi nu reușim să facem asta tot timpul, atunci de ce să ne supărăm pe un copil care plânge în magazin sau care țipă pe stradă, când este posibil să facem și noi asta? Zic mai bine să le oferim suportul de care au nevoie, să discutăm cu ei și să aflăm ce îi supără, după care să le demonstrăm că suntem acolo pentru ei. Îi va ajuta mult mai mult decât dacă îi ignorăm sau fugim repede din magazin ca nu care cumva să nu se uite vânzătoarea cu sprâncenele ridicate.
Atunci când suntem nervoși ne exteriorizăm pentru că suntem supărați sau ne temem în legătură cu un lucru extern nouă. Cu toții ne enervăm, iar cei mici o fac mai des pentru că fericirea lor depinde de cele mai multe ori de lucruri pe care nu le pot controla. Dacă ei se vor simți în siguranță exprimându-și supărarea și vom veni în întâmpinarea acesteia cu compasiune, în cele din urmă fericirea va câștiga.
Motive, explicații? Poate după supărare, pentru că nici noi nu putem oferi explicații și motive atunci când suntem nervoși. Dacă-i asigurați că sunteți lângă ei și că veți fi acolo atâta timp cât au nevoie este minunat.
Citiți mai multe pe ahaparenting.com.
Sursă foto: AngryJulieMonday/ Flickr.com.