Dacă-i luni e zi de aplicații și săptămâna aceasta ne-am decis să renunțăm la aplicațiile educative pentru două jocuri faine destinate copiilor.
 

Prima aplicație ce mi-a plăcut este Finger Balance. Un joc simplu, dar care nu o să i se pară la fel de simplu și piticului, pentru că trebuie să ridice o bilă cu o pârghie, iar acea pârghie se poate mișca doar dacă e o balanță perfectă între degetele cu care atinge iPhone-ul.
Cum este posibil să nu înțelegeți mare lucru din ce v-am explicat eu mai sus am căutat și un review video care explică mai bine ce și cum:

Aplicația are mai multe grade de dificultate care sunt și ele împărțite pe mai multe secțiuni, așa că nu vă veți plictisi prea curând de ea. Funcționează pe iPhone, iPod touch și iPad, dacă au cel puțin iOS 3.0, și costă 0.79 euro.
 

Headspin: Storybook este o aplicație super interactivă și extrem de colorată, așa că cei mici vor fi mai mult decât încântați atunci când se vor juca.
Despre ce este vorba? Personajul principal este un băiat care vrea să salveze lumea. Ce trebuie să faceți voi? Pe parcursul poveștii veți descoperi imagini ce nu sunt “în oglindă” în stânga și în dreapta ecranului, iar copiii ar trebui să descopere care sunt elementele întoarse greșit și să atingă ecranul în dreptul lor pentru a le așeza correct. Odată cu trecerea imaginilor, greșelile se înmulțesc și timpul în care ar trebui să aranjați imaginile este din ce în ce mai mic.

Aplicația este compatibilăă cu iPhone, iPod touch și iPad, dacă acestea au cel puțin iOS 3.2 și costă tot 0.79 euro. E drept, pentru picii care au un iPad este mai fain de jucat, dat fiind faptul că uneori obiectele pe care ar trebui să le descopere sunt destul de micuțe pentru a fi vizibile bine pe ecranul iPhone-ului.
Voi ce aplicații faine mai știți? 🙂
 

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto: aperturismo/ Flickr.com.