Mai sunt doar câteva zile până când Moș Crăciun va veni să lase daruri sub brazii plin de culori și globulețe, așa că piticii sunt din ce în ce mai cuminți, ca nu care cumva cineva să-i spună Moșului că nu merită cadourile pe care și le doresc.
Se pare că cei care țin o evidență strică a numărului de fapte bune ale copiilor sunt niște elfi magici ce ziua stau pe unul dintre rafturile caselor voastre, iar noaptea zboară la gospodăria Moșului pentru a-i spune tot ce au făcut prichindeii.

Am dat chiar și de un site care povestește pe îndelete întreaga legendă a spiridușilor simpatici cu puteri magice. Se spune că odată ce ați adoptat un astfel de elf va rămâne pentru totdeauna al vostru și că atunci când copilul adoarme el pleacă spre atelierul lui Moș Crăciun pentru a-i spune dacă cel mic a fost cuminte. Dar, de dimineață, atunci când vine înapoi, nu se așază înapoi lângă cel mic, ci e mereu în alt colț al casei. Copilul trebuie deci să îl caute și să-i găsească ascunzătoarea pentru a putea fi sigur că seara elful se va duce din nou către Moș Crăciun.
Voi aveți un elf magic? Cum îl cheamă? Știați de existența legendelor?
Surse foto: elfontheshelf.com.