Poate credeti ca alegerea unor puzzle-uri este usoara. Mergeti la raft, cititi varsta recomandata, observati ca dintre toate modelele de puzzle-uri cel ales de dumneavoastra este cu personajul preferat al celui mic, mergeti la casa si achitati. Iata ca ultimele studii va dau peste cap rutina dintr-un magazin, de la achizitionarea de puzzle-uri.
Specialistii sustin ca, cei cu varstele intre 2 – 4 ani sunt predispusi la a-si imbunatati abilitatile rationale si spatiale. Pe scurt, cei care fac puzzle-uri cand sunt mici, devin cu mult mai priceputi mai tarziu la matematica, la fizica, la chimie, inginerie si chiar arhitectura. Totul pentru ca au realizat tot felul de puzzle-uri in copilarie, care le-au dezvoltat capacitatea de a gandi logic, exact.
Mai mult decat atat, aceiasi specialisti din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul ca, pe masura ce copiii rezolva mai multe puzzle-uri, cu atat par sa fie mai buni la stiintele mentionate anterior.
Studiul (pentru ca stim ca nu exista cine stie ce incredere in studiile realizate in alte tari) a fost facut pe un esantion de 53 de parinti si copiii lor, toti cu varste cuprinse intre 2 – 4 ani si a documentat, o data la patru luni, felul in care se jucau cei mici cu puzzle-uri.
La sase luni dupa ce copiii au implinit varsta de 4 ani, acestia au reusit sa duca la bun sfarsit o sarcina spatiala ce presupunea ca ei sa roteasca mental forme bidimensionale. Dupa ce s-au luat in calcul anumite variabile precum veniturile parintilor, educatia acestora si vocabularul folosit, a fost demonstrat faptul ca cei care s-au jucat cu puzzle-uri au reactionat mult mai bine la sarcina spatiala decat cei care nu au facut puzzle-uri pana la implinirea varstei de 4 ani.
Acelasi studiu a demonstrat faptul ca baietii fac puzzle-uri mai complicate decat fetele. Specialistii au declarat faptul ca e posibil ca diferenta sa fie facuta de faptul ca parintii au optat pentru puzzle-uri mai dificile cand a venit vorba de baieti si ceva mai usoare pentru fete.
Conform lor, faptul ca baietii ar fi mai descurcareti decat fetele este doar un stereotip, lucru posibil dictat de alegerea parintilor pentru anumite tipuri de puzzle-uri pentru copiii lor. Si astfel s-a ajuns la o concluzie in ceea ce priveste puzzle-urile: parintii nu trebuie sa aleaga puzzle-uri in functie de sexul copilului, ci in functie de aptitudinile lor si de nivelul lor de dezvoltare.
Astfel, parintii trebuie sa schimbe un pic rutina din magazine atunci cand vine vorba de puzzle-uri. Din fericire, exista Noriel pentru ei. Acolo, fetele si baietii pot sa se bucure de puzzle-uri colorate si cu nivel avansat sau nu de dificultate, in functie de varsta lor. Descoperiti ofertele si bucurati-va impreuna de puzzle-uri cu cel mic. Cine stie ce mic geniu va ajunge el?