Perioada imediată de după naștere le poate copleși pe proaspetele mamici. Modificările care afectează rutina zilnică, durerile fizice resimțite în urma intervenției chirurgicale precum și zecile de întrebări care le trec prin minte legate de creșterea celui mic sunt factori care le pot face pe femeile lăuze să cadă ușor pradă depresiei postpartum. 

Dacă ai născut de curând, felicitări! Vei traversa o perioada magică în viața ta, de care te vei bucura din plin fără prea multe griji, ținând cont de câteva recomandări!

1. Acceptă ajutorul celor din jur 

Mamele sunt considerate în general eroinele copiilor pe care îi cresc cu atâta dragoste și dedicare. Perioada care succedă nașterea este dificilă uneori chiar și pentru cele mai curajoase dintre femei. Sfatul nostru este să accepți ajutorul celor din jur, fie că vorbim despre partenerul de viață sau despre o bună. Mai mult decât atât, dacă este nevoie și dacă situația financiară îți permite acest lucru angajează o bonă sau o menajără care te poate ajuta la treburile casnice de care nu te mai poți ocupa acum ca înainte. 

2. Fii frumoasă!

Din păcate, vedem tot mai des proaspete mămici care nu mai acordă atenție imaginii lor. Și totuși, oricât de confortabile ar fi hainele de casă sau coafura nestudiată, unul dintre secretele cu ajutorul cărora te vei simți mai bine în perioada de după naștere este să te îngrijești de aspectul tău fizic. Optează pentru o vestimentație demnă de o mămică chic, programează-te periodic la salonul de înfrumusețare și aplică un machiaj light zilnic, chiar dacă nu vorbim despre o ocazie specială. Pentru a-ți completa look-ul, nu uita să zâmbești!

3. Fă sport 

Mișcarea este benefică oricând, cu atât mai mult după ce ai născut și vrei să dai jos kilogramele acumulate în timpul sarcinii. De regulă, este nevoie să aștepți cel puțin câteva săptămâni pentru a putea efectua antrenamente fizice susținute (perioada de repaus se poate prelungi considerabil în urma intervenției de cezariană), însă cel mai simplu mod de a afla când este momentul oportun să începi să faci sport este să-ți consulți medicul. Totuși, plimbările ușoare cu cel mic pot fi făcute încă din primele zile după naștere. Pune-ți o bluză pentru sala de fitness, o pereche de pantofi sport comozi și ia-ți porția de mișcare! 

4. Adoptă o alimentație sănătoasă

Pentru a-ți reveni la silueta inițială, dar și pentru a avea grijă de noul membru al familiei, dacă alăptezi, adoptă o alimentație sănătoasă. Uită de gustările nesănătoase dintre mese, la fel și de fast food și încercă, în general să consumi cât mai multe fructe, legume și în general, mâncare cât mai puțin procesată. De asemenea, foarte important este să te hidratezi și să bei minim 2 litri de apă pe zi. 

5. Petrece cât mai mult timp cu micuțul tău 

Primele luni de viață ale copiilor sunt esențiale pentru dezvoltarea lor timpurie. De aceea, una dintre cele mai importante sfaturi de care ar trebui să țină cont proaspetele mămici este să petreacă mare parte din timpul lor alături de micuți. Aceștia au nevoie de atenta supraveghere a adulților și de toată dragostea lor pentru a crește armonios și sănătos. În plus, îți spunem un secret – toate aceste momente care poate astăzi ți se par dificile îți vor lipsi mai târziu, pe măsură ce copilul va crește!

Dacă ai născut de curând nu-ți face griji! Ai încredere în instinctele tale de mamă, ai grijă de tine și te vei simți minunat în această nouă etapă pe care o parcurgi!