Copilul tău suferă de indigestie? Ca părinte, dorești să îndepărtezi momentele neplăcute care îl afectează pe cel mic. Cu toate acestea, nu trebuie să intri în panică. Aceasta este o afecțiune des întâlnită și la copii, ținând cont de faptul că au un organism mai sensibil în comparație cu cel al adulților.

Indigestia la copii poate să apară oricând, în special în anotimpul cald, atunci când prichindeii pot consuma multe alimente necorespunzătoare sau contaminate. De asemenea, mâncărurile prea grase sau prea picante pot duce la episoade de indigestie pentru copii, așa că merită să cunoști soluții utile. Iată care sunt cele mai importante remedii pentru indigestia la copii, din rândurile de mai jos.

Alimentele potrivite

Primul remediu util pe care îl poți folosi când cei mici suferă de indigestie este schimbarea planului alimentar. De regulă, aceasta este provocată de consumul alimentelor alterate sau contaminate, așa că gestionarea meselor este esențială pentru recuperarea copiilor.

Cei mici trebuie să consume mâncăruri ușoare, fără prăjeli sau condimente iuți. Mai mult, pentru a îndepărta greața și a favoriza digestia, se recomandă să le oferi copiilor mese care să conțină supe, piureuri de legume, orez, pâine prăjită, ouă fierte tari, brânză de vaci, iaurturi simple sau fructe.

Pentru a nu înrăutăți indigestia, nu le da celor mici carne gătită slab, preparate din pește crud sau lactate nepasteurizate.

Ceaiuri benefice

Alte remedii utile pentru indigestia copiilor sunt și ceaiurile, care aduc numeroase beneficii pentru stomacul sensibil al celor mici. Astfel, nu ezita să le pregătești celor prichindeilor următoarele ceaiuri: de fenicul, de anason, de chimen, de cardamon sau de cimbru, ideale pentru îndepărtarea simptomelor de indigestie.

Ai un bebeluș pe care îl alăptezi și suferă de indigestie? În acest caz, evită să consumi alimente care îți produc balonare sau probleme cu stomacul și consumă ceaiuri care favorizează digestia, precum cele din mentă sau anason. Optează și pentru produse naturiste la prețuri avantajoase, care favorizează o igienă optimă a stomacului.

Hidratare optimă

Atunci când copiii suferă de indigestie, nu doar alimentația are importanță deosebită, ci și hidratarea. Dacă cei mici prezintă vărsături sau diaree, nu uita că aceștia au nevoie de lichide. Oferă-le apă în cantități mici, apoi mai mari, pentru ca prichindeii să nu fie deshidratați. Alături de alimentația corespunzătoare, apa este cea care va duce la rezolvarea indigestiei la copii.

Sfatul medicului

Nu în ultimul rând, poți să iei legătura cu medicul curant al copiilor, atunci când consideri că nu poți trata indigestia lor. Vei recunoaște această problemă după arsurile la stomac, ce pot fi însoțite de crampe, vomă sau senzație de moleșeală. În plus, poți observa la copii și episoade de diaree. Dacă cel mic are mai multe simptome sau chiar pe toate, poți să întrebi medicul despre afecțiune, fiindcă indigestia și enterocolita se pot manifestă aproape identic.

Totodată, indigestia nu va provoca febră, însă enterocolita poate să aibă acest simptom. Medicul poate să solicite și analize de scaun sau de sânge, pentru a vedea care este afecțiunea celui mic.

Pentru copiii care suferă de indigestie, poți folosi un tratament simplu, bazat pe odihnă, un regim alimentar corect și o hidratare optimă. În cazul în care simptomele indigestiei se agravează, ia legătura cu un medic care poate stabili cauzele și tratamentul unei afecțiuni.