atelier Misterele Egiptului Antic
Atelierele sunt organizate in perioada 6-27 februarie 2011, duminica intre 11 si 12:30 la Libraria Carturesti, str. Arthur Verona nr. 13-15.
Modalitatea de lucru consta in prezentari vizuale interactive urmate de activitati practice (desen, pictura, colaj, modelaj, decupaj, mima si scenete, puzzle, creatie vestimentara si decoratie interioara.) care au rolul de a fixa mai bine cunostintele si de a le dezvolta copiilor creativitatea si spiritul artistic.
Temele atelierelor se vor concentra pe descoperirea geografica si agricola a Egiptului prin povestea Nilului, prezentarea principalelor monumente (temple, piramide) si a misterioasei descoperiri a comorii mormantului faraonului-copil Tutankhamon, vom cunoaste diferite personalitati ce au marcat istoria si arta egipteana si vom incerca sa intelegem complicatul sistem al zeilor antici.
Practic vom picta feluci, vom construi piramide, vom rezolva puzzle-uri ne vom crea propriul costum egiptean utilizand papusi de hartie si diferite modele decorative. Vom invata despre reprezentarile faraonului si despre armata sa, vom descoperi animale fantastice precum sfinxul, grifonul si serpopardul, ne vom scrie numele cu ajutorul hieroglifelor si vom afla procedeul producerii papirusului si rolul scribului in Egiptul antic.
Incurajam prezenta unui parinte mai ales in cazul copiilor de varsta 4-5 ani. Toate materialele lucrate sau primite in timpul atelierelor raman in posesia copiilor.

Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati cu numele si varsta copilului la  info@carturesti.ro si istoriaarteipentruceimici@gmail.com.
Locurile disponibile sunt in numar de 20 si inscrierea se face pentru toate cele 4 ateliere duminicale; in cazul in care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru ca materialele de lucru se procura din timp.
Costul de 130 Ron pentru modulul lunar se poate achita in contul deschis la banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache.

Va asteptam cu drag!