Mulți sunt cei care spun că Vama Veche nu mai este ceea ce a fost, că și-a pierdut farmecul, oamenii liberi și veseli nu mai vin pentru vacanțe lungi aici și în locul lor vin alții ale cărora acțiuni nu sunt tocmai de lăudat. Eu cred că Vama Veche are o farmec aparte cu sau fără oamenii de aici și pentru că ultima dată când am ajuns în acest “capăt de țară” am văzut multe familii cu copii pe plajă, la coadă la clătite sau pe băncile de la Cherhana am adunat mai multe informații (sper eu utile) pentru cei care își planifică un weekend cu întreaga familie aici.

Prima pe listă – cazarea

Dacă nu vreți să vă cazați la cort (luați aminte și câteva sfaturi utile pentru cei care pleacă în prima lor vacanță cu cei mici) atunci două sunt pensiunile faine pe care le-am încercat și unde copiii nu doar că sunt primiți cu brațele deschise, dar au parte de multe ori și de grijă specială.
Vama Veche
Prima este Casa Arghir, cu o curte imensă, cu iarbă deasă, umbrar pentru miezul zilei, copaci, flori și tot ce vă mai puteți imagina când vă gândiți la o curte frumoasă, specială pentru jocurile copiilor. Proprietarii sunt minunați, mereu grijulii, cu zâmbetul pe buze, își așteaptă vizitatorii la orice oră (chiar dacă vorbim de exemplu de 5 dimineața, deși e greu de crezut că pleacă cineva în miezul nopții cu cei mici din casă spre mare). Fiind poziționat oarecum izolat de zăpăceala din miezul nopții din buricul Vămii, noaptea e liniște și pace, deci toată lumea se poate odihni fără probleme.
Al doilea loc de cazare verde și primitor este Casa Gabriela, mult mai aproape de plajă decât primul. Camerele nu sunt la fel de mari precum la Arghir, însă răcoarea din orice cameră întrece (cred) orice loc din Vamă. Și aici este o curte mare, care, din păcate, în timpul weekend-ului se cam umple de mașini parcate din lipsă de alte locuri. Ca bonus însă există o groapă de nisip ce-și așteaptă copiii la joacă cu găletușe, lopățele și altele asemănătoare și foarte utile.

Unde mâncăm bun și sănătos

Recomandările sunt subiective, de fapt foarte subiective la acest capitol: supe bune și măricele sunt de gustat la Bibi, paste și pizza vegetariene sunt delicioase La Canapele, omleta este bună La Frontieră, iar de aveți chef de pește ori vă duceți la Cherhana ori mergeți un pic până în 2 Mai. Pentru ceva dulce e musai o clătită cu miere și nucă, savurată pe plajă.
Cherhana
De distracție sunt convinsă că vă asigurați voi!
Voi ce alte recomandări pentru Vama Veche mai aveți pentru cei care vin în vacanță în familie?