Cu soarele nu este de glumit iar ochelarii de soare nu sunt o fiță, ba chiar o necesitate.
Știi momentul acela când ieși de dimineață din casă, soarele este deja puternic, ochii – obișnuiți cu lumina din casă (nu cea directă a soarelui, reflectată în asfalt, geamuri, mașini) – se fac mici și de cele mai multe ori lăcrimează? Atunci când îl vezi pe copilul tău că se încruntă și își ferește privirea?
Știi atunci când mergi la mare și chiar dacă este ora 8 dimineața soarele este totuși prea jos și parcă îți trimite razele lui (chiar dacă bune de data asta) direct pe retină, astfel încât îți faci mâna streașină la ochi să privești la câțiva metri de tine?
Sau știi atunci când faci o drumeție la munte și te prinde soarele prin diverse vârfuri și creste și parcă nu mai vezi să calci, atât este de strălucitor?
Tu porți ochelari de soare? De ce nu i-ai da o pereche și copilului tău – potrivită lui ca mărime, fizionomie, flexibili și care rezistă în timp…

Știați că:

– Până la vârsta de 1 an, 90% dintre radiațiile UVA și peste 50% dintre radiațiile UVB nu pot fi filtrate și ajung la retină?
– Putem reduce riscul de afecțiuni ale retinei cu 40% oferind copiilor mai mici de un an protecție adecvată?
– Până la vârsta de 12 ani, ochiul nu este complet format și este incapabil să filtreze radiațiile UV?
– Mai mult de 90% dintre radiațiile UV trec prin nori, așa că protecția este necesară și atunci când este înnorat?
Deși atât de controversat în ultimul timp (și pe bună dreptate) pe atât de necesar dezvoltării noastre și stării noastre emoționale – soarele – cu el nu-i de joacă (bine, bine, doar dimineața devreme și mai pe seară..). Și pentru că am doi copii cărora le place ziua tare mult (asta se vede după ritmul lor de trezire: aproape de răsărit și energia pe care o au atunci când nu e înnorat afară), m-am gândit că ar trebui să îi ajut să se bucure cât mai mult de soare. Am pentru ei hăinuțe comode, răcoroase, potrivite zilelor călduroase, am pregătit pălăriile de soare pentru orele dificile, acelea în care nu prea se recomandă să stai direct în soare (dar pe bune, chiar credeți că puteți lega un copil de un copac sau o umbrelă ca să nu iasă în soare?). Am pregătit și loțiuni de soare, din cele sănătoase (și nu, nu cu factor 50+). Și uite că acum avem și ochelari de soare. Și sunt de la Ki ET LA, îi găsiți pe hiphip.ro.

De ce ochelarii de soare Ki ET LA?

Pentru că:
– oferă protecție maximă UV 100% (UVA și UVB) categoria 4, se pare cea mai ridicată, inclusiv protecție pentru spectrul razelor albastre.
– sunt concepuți pentru ochii sensibili ai copiilor și pentru fizionomia lor care se schimbă foarte mult și foarte repede până la vârsta de 4 ani.
– sunt foarte flexibili, nu se sparg și nu se zgârie. Sunt confecționați dintr-un material hipo-alergenic, ramele sunt ușoare, flexibile și pot fi răsucite și întoarse pe toate părțile. Pot fi chiar roase și rezistă și la căzături.
– au ramele foarte frumos colorate (chiar are de unde alege copilul tău în materie de culori).

Am cusut, am meșterit și am făcut povești

Am decupat, am cusut și am învățat împreună despre cât de important este să avem grijă de ochii noștri.
El este Mr. Ki și adoră să meargă la plajă. Se trezește dimineața, își pune costumul de baie (cu doctorița Plușica), își ia prosopul de baie (cu sirenă) și străbate străduțele din Vama Veche până la plajă. Acolo face tot felul de năzdrăvănii: tunele în nisip, castele din scoici și mânâncă multă înghețată – nesănătoasă, că la Vama Veche nu găsești ca cea din congelatorul de acasă.
la cusut mr ki
 

Ioana îl coase pe Mr Ki

Ioana îl coase pe Mr Ki

mr ki

Mr Ki chiar e murdar de înghețată

 
iancu si ki et laIancu poartă ochelari de soare Ki ET LA, el are aproape 8 luni și mărimea 1-2.5 ani, modelul Jokaki, mov închis.
La spate sunt prinși cu o baretuță elastică pentru a sta cât mai bine pe cap.
Ghicitoare în poză: la ce se uită Iancu (prin ochelari) și…cine a observat pata de băluțe de pe tricoul meu?