Homeopatia este o ramura a medicinei care, spre deosebire, de cea alopata, trateaza pacientul nu doar prin prisma afectiunii, ci a intregului stil de viata, luand in calcul atat dieta, activitatile fizice, dar si starea psihica.
Copiii raspund foarte bine la tratamentele homeopate, datorita tratamentelor foarte bine personalizate nevoilor pe care le iau. Atunci cand le sunt administrate aceste remedii, corpul lor se comporta ca și cum ar avea un radar intern care detecteaza aceste medicamente energetice si efectele lor benefice.
Tratamentele homeopate au la baza concentratii foarte diluate ale substantelor active din plante si minerale care, odata ajunse in organism, declanseaza procesul de vindecare. Ceea ce face din remediile homeopate un aliat de incredere al corpului in lupta contra infectiilor, virusilor si altor factori daunatori.
Daca in cadrul medicinei conventionale, tratarea se face prin introducerea unei mici cantitati a virusului care sa declanseze producerea de anticorpi care sa il combata, homeopatia este mult mai blanda, introducand in sistem elemente care sa ajute vindecarea, scazand in acelasi timp nivelul de stres al corpului in perioada bolii, echilibrand organismul in demersul de vindecare.
Un alt avantaj al homeopatiei este faptul ca nu determina reactii adverse, deoarece ingredientele sunt 100% naturale si nu au nici un fel de toxicitate, tocmai datorita compusilor foarte diluati din compozitie.
Marele atu al homeopatiei este faptul ca eficacitatea remediilor sale a fost dovedita de-a lungul timpului doar prin aplicarea lor oamenilor, spre deosebire de medicina alopata care foloseste alte mijloace de testare a beneficiilor medicamentelor.
Cat despre un posibil efect placebo, acesta este exclus data fiind rata de vindecare dovedita de-a lungul timpului. Intr-adevar, atitudinea pozitiva ajuta, dar acest lucru este valabil si pentru medicina conventionala.