E greu de crezut că un ulei (comercializat în cele mai multe dintre cazuri sub formă solidă, el se topește în palmă, devenind lichid la peste 24 de grade) poate să aibă atât de multe întrebuințări și este recomandat să-l consumăm atât intern, cât și pentru proprietățile lui cosmetice. Ei bine, uleiul de cocos poate, poate să facă multe, tocmai de aceea după ce terminați de citit acest articol trebuie să știți că un borcan de 500 de grame costă în jur de 30 de lei la orice magazin naturist sau Plafar și că trebuie să aveți unul în casă.

ulei de cocos1 – Uleiul de cocos este cel mai natural demachiant pentru orice fel de piele. Chiar dacă aveți tenul gras sau uscat puteți să luați o linguriță de ulei de cocos, așteptați până se topește și cu ajutorul a câteva dischete demachiante puteți să îndepărtați cu grijă orice urmă de machiaj.

2 – Folosit în loc de cremă va hidrata fața, ba chiar după câteva zile de la utilizare veți observa că ridurile încep să se estompeze și că veți scăpa de cearcăne încet, dar sigur.

 

3 – Dacă aveți probleme ale pielii, precum eczeme sau chiar dermatite sau psoriazis orice dermatolog vă va recomanda să folosiți ulei de cocos din plin. Grăbește videcarea rănilor sau eczemelor și lasă în urmă o piele fină și hidratată,

4 – V-ați vopsit des și ați observat că părul nu mai este atât de puternic și nici atât de lucios precum înainte? Umeziți părul, topiți câteva linguri de ulei de cocos și aplicați uleiul pe toată lungimea părului. Așteptați câteva ore și șamponați normal. Firul de păr se degresează foarte repede, încă de la prima șamponare, iar părul va fi mult mai moale, iar dacă veți repeta masca mai multe săptămâni la rând veți observa că firul de păr începe să devină mult mai puternic, întrucât uleiul de cocos este printre singurele (dacă nu singurul ulei) care penetrează firul de păr și-l poate hrăni chiar din interior (da, fix precum zic reclamele la produsele cosmetice care din păcate nu au niciun efect).

ulei_de-cocos5 – În cazul în care vă confruntați cu mătreața, din cauza alimentației, a stresului, lipsei odihnei sau alte probleme, masați uleiul de cocos la rădăcina firului de păr și lăsați-l să acționeze câteva ore. Veți observa încă de la prima aplicare rezultatele.

6 – Aplicat constant pe față va rezolva problemele legate de acnee, întrucât deși este un ulei și tindem să credem că toate uleiurile încarcă tenul, cel de cocos are proprietăți antiacneice.

7 – Aplicaţi pe zona care urmează a fi rasă va înmuia firele de păr, iar aparatul de ras va aluneca cu uşurinţă – aviz și bărbaților cu piele sensibilă.

8 – Dacă ați rămas fără pasă de dinți puteți să aplicați câteva picături de ulei de cocos pe periuța de dinți și să vă spălați, ba chiar folosit frecvent uleiul de cocos albește dinții.

9 – Este o soluție pentru piesele de mobilier. Le curăță rapid și le oferă luciu, deși aici trebuie să încercați mai întâi pe o porțiune mică din mobilă, întrucât diferitele tipuri de lemn și lac pot reacționa altfel.

cocos

10 – Ultima întrebuințare, dar nu cea din urmă, este să-l folosiți la mâncare. Prăjituri raw, cu cacaco și alte minunății. Bine de știut este faptul că deși este un ulei are acizi graşi saturaţi cu moleculă medie, ceea ce înseamnă nu doar că nu îngrașă, dar te ajută la curele de slăbire.

Voi folosiți uleiul de cocos?

Surse foto: aHousewife/ weheartit.com, Julie Evarts/ weheartit.com și Katelynn Mariee/ weheartit.com.

Comentarii prin Facebook (recomandat)

comentarii

Pin It on Pinterest

Share This