[dt_highlight color=”yellow”]UPDATE: Acest articol este unul dintre cele mai citite 10 articole de pe UrbanKid.ro din 2013. Vezi TOP aici.[/dt_highlight] iesiri de weekend in familieAm descoperit pe inapoidinweekend.ro niște super locații care nu sunt nici prea aproape de București, încât să spui că nici nu ai apucat să ieși din oraș, dar nici prea departe, că doar atunci când pleci cu toată familia și cu cei mici după tine e destul de complicat să te încumeți la drum lung pentru un singur week-end.
Știu, știu! Veți spune cu toții că nu e frumos ce fac: e marți, toți sunteți la birouri și eu vă îndemn să vă faceți planuri de final de săptămână, week-end care este departe, dar mai bine să aveți totul pus la punct de pe acum decât să nu știți ce să faceți mai întâi și să renunțați la o mini vacanță de relaxare.

Comana

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din apropierea Bucureștiului și unde clar nu ai cum să regreți că ți-ai petrecut o zi întreagă.
Parcul Natural Comana e cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, se întinde pe 25.000 de hectare și în trecut era cunoscut sub numele de Balta Comana, având un ecosistem asemănător Deltei. Cu alte cuvinte veți vedea tot felul de plante și de păsări, unele mai frumoase și mai fascinante decât altele. În plus, veți putea vizita Mănăstirea Comana, Moara de hârtie şi Fântâna cu Nuc.

Muzeul Chihlimbarului

Auzim de tot felul de muzee mai mari sau mai mici, dar acesta este unic, pentru că în România nu mai există o astfel de colecție, ba chiar este una dintre puținele din întreaga lume.
La Colti se gãsește chihlimbar în sol, în strate dezvelite, la suprafatã sau în adâncime așa a pornit ideea unui muzeu, iar acum aici putem vedea de la bucăți imense de chihlimbar de 1785 grame, la obiecte din chihlimbar pe diferite nuanțe de culori, de la galben transparent până la negru opac sau un cercel din chihlimbar care are conservat în el o… furnicã. Oamenii de știință spun că furnica a trăit la Colti acum 30 de milioane de ani.

Ruselski Lom

Este vorba despre o distanță de doar 70 de kilometri de București, adică aproximativ la fel de mult ca de la București la Ploiești, numai că aici avem un canion în calcar și vom descoperi exemplare rare de faună și floră: de la broască țestoasă de uscat, la lup, vultur hoitar, uligan pescar, barză neagră sau mânăstiri săpate în piatră sau peșteri.

Rezervația de zimbri de la Bucșani

În loc de Grădina Zoologică (deși nici ea nu e rea deloc) haideți la Rezervația de zimbri de la Bucșani. Este foarte aproape de Târgoviște și la 80 de kilometri de București.
Intrarea costă doar câțiva lei și dacă vreți să stați aici un week-end întreg puteți închiria cabana de lângă rezervația împreună cu mai multe familii (are 12 locuri) cu aproximativ 500 de lei, cel puțin așa spune site-ul Primăriei Bucșani.

Valea Doftanei

În loc de Valea Prahovei, vă opriți mai bine lângă Câmpina la Valea Doftanei. Vestea bună este că vă puteți opri la Barajul Paltinu și o altă veste bună este că din drumul principal se fac tot felul de “intrări” către râu pe care dacă sunteți atenți nu le veți rata, iar peisajul este de o frumusețe rară. Vestea proastă este că zona este și zonă de grătare și muzică dată mult prea tare, din mașini colorate. Eh, acum un pic de noroc să avem și să putem să evităm astfel de evenimente.
Eu nu vă mai povestesc despre astfel de locații, dar vă las cu multe altele mai frumoase pe inapoidinweekend.ro.
Voi unde fugiți de oraș la final de săptămână?
Sursă foto: Jonf728/ Flickr.com.
[dt_highlight color=”yellow”]UPDATE: Acest articol este unul dintre cele mai citite 10 articole de pe UrbanKid.ro din 2013. Vezi TOP aici.[/dt_highlight]