Multa vreme – a se citi 6 -7 luni dupa ce am nascut – am crezut ca bebelusii si cafenelele sunt incompatibili. Asa ca ieseam periodic cu prietenele sau cu sotul in oras, la o cafea, iar Ana ramanea acasa. Pana intr-o zi, cand neavand cu cine sa o lasam, am luat-o cu noi la Vienna Lounge. Ne-am simtit bine si incet, incet am descoperit si alte locuri in care putem sa ne bem cafeaua alaturi de ea.

  • Cafepedia Romana

Cu doua saloane de nefumatori si un meniu ofertant, Cafepedia e unul dintre primele locuri la care ma gandesc atunci cand vrem sa iesim in trei.  Mesele au suficient spatiu intre ele incat sa nu dam coate vecinului daca Ana se foieste la noi in brate, iar cei de acolo sunt pregatiti cu scaune de bebelusi daca cel mic e dispus sa stea in ele.
Pentru cel mic poti sa comanzi fresh de portocale, iar daca i se face foame risotto-ul cu dovlecei e numai bun.
cafepedia
Preturile pentru o cafea: intre 8 si 15 RON.
Recomandare: Daca iti plac latte-urile dulci, incearca Gold Coffee – latte cu caramel si inghetata de vanilie. De-li-cios!
Adresa: Pictor Verona nr. 2, iar programul il gasesti aici.

  • Origo

Ca sa citez o prietena, Origo e un loc “classy” unde simti in aer pasiunea pentru cafea 🙂 Desi mergeam de multa vreme acolo, nu m-am gandit sa o iau pe Ana cu mine. Insa intr-o zi s-a intamplat sa fim toti trei in zona, am mers la o cafea, Anei i-a placut si ne tot intoarcem in formula completa.
In cafenea nu se fumeaza, atmosfera e suficient de relaxata incat bebe sa se integreze, iar lui poti sa-i iei un fresh de portocale sau de grapefruit. Pentru copilasii mai mari au ciocolata calda, iar vara poti cumpara si inghetata.
origo
Preturile pentru o cafea: intre 7 si 14 RON.
Recomandare: Daca te-ai saturat de cafea, poti sa incerci ciocolata calda. Ca un mare fan ciocolata calda ce sunt, pot sa afirm fara teama ca e printre cele mai bune din Bucuresti si cu siguranta cea mai buna incercata de mine pana acum.
Adresa: Str. Lipscani nr. 9, iar programul il gasesti aici.

  • Vienna Lounge

Ai crede ca o cafenea in cadrul Hotelului Marriott e mult prea sobra pentru mers cu copiii. Intr-adevar, in timpul saptamanii cafeneaua e plina de oameni la costum care discuta, in soapta, probleme serioase. Sambata si duminica, pe de alta parte, e luata cu asalt de familiile cu copii.
Imi place ca au canapele de piele in care te scufunzi, spatiul este generos, iar pe fundal e mai tot timpul muzica clasica, in surdina, foarte relaxanta.
Pentru copilasii mai mari au niste prajituri foarte bune, am vazut in meniu si inghetata, iar de baut ai intotdeauna varianta fresh de portocale 🙂
Vienna_Lounge
Preturile pentru o cafea: intre 15 si 22 RON
Recomandare: Banoffee. Nu e nici cafea, nici ciocolata calda. E o prajitura delicioasa cu banane si toffee. De fiecare data cand ajung acolo zic ca-mi iau si altceva, dar pur si simplu nu rezist tentatiei (asta dupa ce le-am incercat aproape pe toate).
Adresa: Calea 13 Septembrie nr. 90

Voi stiti si alte cafenele child friendly? Orice propunere e binevenita si o sa o incercam cu prima ocazie!