aikido
Vorbeam săptămâna trecută despre importanța sportului și despre faptul că mișcarea ajută nu doar la o dezvoltare armonioasă a corpului, ci și la maximizarea competențele copiilor la școală. Mai mult decât atât, cred că suntem cu toții de acord că nu doar acestea sunt beneficiile unui pitic care practică orice tip de sport. De la ce înseamnă lucrul în echipă, la a te încrede în cei de lângă tine și a afla, pe pielea lor, ce înseamnă responsabilitatea! Sunt doar câteva exemple, sunt convinsă că veți găsi voi alte beneficii.
V-ați gândit să încercați să vedeți dacă alor voștri le place aikido? Este un sport care la prima vedere pare violent, dar nu e nici pe departe așa. Ca în toate artele marțiale, învățăceii află despre control, încredere, relaxare, flexibilitate, rezistență și echilibru.
“Mă numesc Alex Fritz, am 9 ani și practic aikido de 1 an și jumătate. Am 8 kyu și centura galbenă. Am încercat mai multe stiluri de arte marțiale, dar nu mi s-a potrivit niciunul, erau prea dure. Am descoperit aikido și l-am descoperit pe sensei Nicolae Mitu, care m-a învățat că aikido nu este numai un sport, este un mod de viață. Îmi place să merg la antrenamente pentru că fac sport și învăț să mă apăr. La fel de mult îmi place să merg în stagiile de pregătire.”
Asta spune Alex despre acest tip de sport, dar zic mai bine să vedem și cum se desfășoară un antrenament:

Dacă vă place ce ați văzut și vă gândiți la un astfel de sport pentru cei mici, atunci vizitați site-ul aikido-bucuresti.ro pentru a afla detalii despre acest sport.
Sursă foto și video: aikido-bucuresti.ro.