București, 14 martie 2017 –  Inspirat de pasiunea cu care mama sa preda celor mici limba germană, Dan Prediger, avocat de profesie, și-a propus să deschidă o grădiniță care să îi poarte numele, Karin. Karin’s Kids Academy, singura grădiniță din România cu sediul în pădure, își va începe astfel activitatea în septembrie, în zona Băneasa.
Aceasta este a doua grădiniță Karin’s Kids Academy pe care Dan Prediger, împreună cu cei mai buni prieteni ai săi din copilărie, Florentin Oprea și Andreea Dumitru, o deschid în București, mizând pe un concept educativ care să stimuleze și să dezvolte inteligențele multiple ale copiilor (lingvistică, muzicală, spațială, interpersonală, logico-matematică). Totodată, acest concept pune accent și pe stimularea și dezvoltarea inteligenție emoționale, implicit a celei interpersonale, încurajându-i pe cei mici să capete încredere îi ei înșiși.
“Am fost fascinat de relația pe care mama a construit-o cu elevii ei. Chiar și decenii mai târziu, continuă să o sune și să o viziteze. Am pornit Karin’s Kids Academy din dorința de a duce mai departe o astfel de relație care este importantă cu precădere în formarea trăsăturilor de caracter”, a declarat Dan Prediger, fondator Karin’s Kids Academy.
Noua grădiniță este dotată cu 12 săli de clasă, un cabinet medical, sală de conferințe, sală de mese, sală de sport și două terase. De asemenea, Karin’s Kids Academy va avea o curte extinsă, structurată astfel încât să găzduiască diverse activități adaptate nevoilor de dezvoltare ale copiilor, un amfiteatru, o casă hobbit, dar și o zonă destinată sportului.
Capacitatea maximă a Karin’s Kids Academy, în primul an de activitate, va fi de 120 de copii, iar părinții pot deja să îi înscrie pe cei mici pentru anul școlar 2017-2018. Din luna septembrie, copiii înscriși la grădiniță vor fi împărțiți pe grupe de vârstă, astfel: creșă (1,5 -2 ani, 2-2,5 ani, 2,5-3 ani)  și grădiniță (3-4 ani – grupa mică, 4-5 ani – grupa mijlocie, 5-6 ani – grupa mare).
Pentru proiectarea exteriorului, fondatorii s-au bazat pe o documentare atentă, spațiul exterior fiind amenajat ca o extensie a sălilor de clasă, în acord cu standardele American Association of Physical Activity and Recreation (AAPAR) și National Association of Sport and Physical Education (NASPE).
 
***
 
Despre Karin’s Kids Academy
Grădinița particulară Karin’s Kids Academy este una dintre cele mai recente unități de învățământ preșcolar privat din București, localizată în nordul Capitalei, care își va începe activitatea în luna septembrie a acestui an și care a rezultat în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro. Noua grădiniță este singura din România localizată în pădure și singura la nivel național care va avea inclusiv program de weekend, dedicat copiilor și părinților deopotrivă.
Cei trei fondatori, Dan Prediger (fost avocat) și Florentin Oprea (economist), Andreea Dumitru (economist) au experiență de peste 20 de ani în zona de business și investiții, iar aceasta este a doua grădiniță pe care o deschid în București, după Karin’s Kids Academy din zona Domenii.
Adresă:

  • Karin’s Kids Academy – Băneasa, sos Bucuresti-Ploiesti 182A, sector 1
  • Karin’s Kids Academy – Domenii, str. Hermann Oberth 33, sector 1