Știți că vă spuneam acum ceva timp că se caută voluntari are să pună umărul la treabă pentru a amenaja spațiul destinat copiilor de la Grădina Botanică? Ei bine cei care iubesc copiii s-au adunat, au așezat, au amenajat, iar finalul îl vom vedea la început de iunie, lună în care sunt convinsă că Grădina Copiilor va fi plină de părinți de mână cu kinderii lor să se joace aici.
Ar fi și culmea să fie altfel, pentru că arată mai mult decât bine, iar activitățile pe care le au cei mici la îndemână sunt multe și frumoase. Asta pe lângă vizita la Grădina Botanică, ce este un “must” dacă tot ajungem acolo.
Să vă explic: proiectul este unul realizat de Asociaţia TeamWork în parteneriat cu Grădina Botanică “D. Brândza” şi finanţat prin Programul “Spaţii verzi” de Fundaţia pentru parteneriat şi Mol România. Acum că am listat toată lumea implicată în proiect mai bine trec la ce se va întâmpla aici.
Proiectul este unul de tip learning-by-playing. Este vorba despre un colt de natură, ca o plantă uriașă, pe care copiii se pot cățăra sau se pot plimba printre rădăcinile imense, ori vor putea parcurge tulpina până la frunză sau se pot odihni în floare ori în căsuța cu semințe. Fiecare loc al plantei va fi de fapt un loc special de educaţie prin joc, unde cei mici se minunează (alături de noi, adulții, desigur, pentru că eu una nu am mai auzit de un astfel de proiect pe la noi) și învață inevitabil câte ceva.
Acum că am aflat și cum va arăta Grădina Copiilor parcă am creat un suspans și mai mare până când aceasta se va deschide pentru toți copiii, nu?
Vă las cu harta care explică mai pe îndelete ce se petrece cu proiectul și promit solemn că dau de veste imediat ce aflu că s-a deschis pentru copii și părinți (sper eu cât mai repede)
PS: Încă se caută voluntari pentru ultimele lucruri de pus la punct, haideți să ne mai unim forțele fiecare când poate. Detalii găsiți pe blogul Team Work.