Nu știu de voi, dar mie-mi place maxim ideea de autobuz școlar. Am tot văzut prin toate filmele posibile cum copiii se grăbeau să ajungă în fața casei la o anumită oră pentru a nu pierde autobuzul și mi se pare mult mai sigur așa, decât să îi înveți pe cei mici cum să ia metroul nu știu câte stații, apoi autobuzul și la final să meargă și pe jos 200 de metri.

Bine, asta dacă nu luăm în considerare faptul că vă duceți chiar voi cu ei de mână, dar să fim serioși dacă ați avea o alternativă 100% sigură, precum un autobuz care să fie special pentru a aduce copiii la grădiniță sau la școală și care să fie condus de un șofer care a făcut și câteva ore de pedagogie sau care să se înțeleagă cu picii și să știe unde locuiește fiecare, nu ați fi încântați?

În altă ordine de idei, am descoperit o nouă invenție: un autobuz școlar care îi obligă la mișcare pe cei mici. Chiar dacă suntem în vacanța mare și cele mai multe dintre grădinițe și școli sunt închise, ne-am gândit că poate oferim o idee cuiva care vrea să dea o mână de ajutor unor copii ce vor să facă sport în timp ce se duc spre cursuri. E un fel de bicicletă cu mai multe locuri și timpul în care ajung cei mici la școală depinde clar de ei: cu cât pedalează mai repede, cu atât mai bine! Iar dacă obosesc rău, există și un mic motor care să îi ajute totuși să ajungă la destinație fără a fi nevoie de pedalat.

Eu sunt convinsă că așa ar scăpa și de traficul nu tocmai aerisit din București. Cine nu s-ar da la o parte să treacă un astfel de autobuz plin de copii cu zâmbetul până la urechi?! 😀

Sursă foto: bicycledesign.net.

Comentarii prin Facebook (recomandat)

comentarii

Pin It on Pinterest

Share This