copil si cutzu
Glumesc, să nu cumva să faceți asta și să dați vina pe mine! Știu că mulți oameni zic că nu e bine să ai animale cât timp e și un bebe prin zona. Că vai, copilul înghite păr, face alergii sau Doamne ferește ce se poate întampla, poate învată să spună “miau” înainte de “mama”! Dacă poți să ai grijă de amândoi, noi zicem sa ies numai lucruri bune din asta.

Animale și copiii pot trăi fericiți până la adănci bătrâneți dacă sunt puțin supravegheați în primele lor momente de interacțiune. Nu sunt prea multe probleme cât timp cel mic al tău e… mic. Tot ce trebuie sa faci e să îi ții în camere separate. Greul începe când odrasla poate să țopaie prin casă și vede o jucărie mare care se mișca singură. Adică The Pet. Care apropo, ar fi bine să nu fie foarte mic pentru că știm toți ce șturlubatici pot fi puiii.

Câteva idei să îi faci să se înțeleagă bine:

  • Nu-i lasa niciodată singuri. Trebuie să fii atenta la amândoi, căci amândoi sunt periculoși și cine știe ce mâță se poate trezi fară coadă. E frumos și amuzant să se joace împreună, dar ceva care să nu implice prea mult contact. Aport pentru câini sau un ghem de sfoară pentru pisici e perfect. Zic asta pentru că pisicile de exemplu, nu prea fac diferența între un deget de om și un șoricel de plastic. Oricum, oprește-i imediat în cazul în care vreunul devine violent și se joaca de-a Batman.
  • Spune-i copilului tău să îi pună de mâncare în castron sau ia-l cu tine când tu faci asta. Trebuie să învete ca un animal funcționează ca și el, cu mâncare și apa.
  • Evită să iei jucării mici pentru animal. Copilul cel curios își poate băga nasul să vada ce face mingea din cauciuc, cum sare, cât de sus, eventual ce gust are.

E important pentru un copil să crească în casă cu o ființă de care să aibă grijă din cand in cand. Așa învată să fie responsabil și își dezvoltă empatia. Trăsaturi foarte utile, mai ales dacă e planuită venirea unui bebe nou.
Sursa foto: overdrive_cz / Flickr.com