Indiferent de forma în care este gătită ea rămâne la fel de gustoasă și mai important decât asta își păstrează valorea nutrițională.
Din punct de vedere botanic mazărea este un fruct pentru că boabele ei se dezvoltă pornind de la floare. Din punct de vedere gastronomic rămâne o legumă, dar una dulce și bună aș adăuga eu.
Poate fi mâncată de-a lungul întregului an în formă proaspătă, congelată sau în conservă. Este de preferat să fie consumată proaspătă, dar și în formă congelată este la fel de bună. Înghețarea are loc în primele două ore și jumătate după ce mazărea a fost culeasă păstrându-și astfel valorile nutriționale. Trebuie ținut cont că atât mazărea congelată cât și cea în conservă poate conține sare în diverse cantități. De aceea este recomadabil ca ea să fie spălate înainte de a fi gătită.
Mazărea este printre legumele cele mai puțin afectate de pesticide, alegerea între organic și tradițional rămânând o decizie personală.

Ce nutrienți conține mazărea?

O cană de mazăre fiartă conține vitaminele A, B1 – Thiamin, B2 – Riboflavin, B3 – Niacin, C și K și pe lângă ele mangan, fibre, folați, fosfor, triptofan, magneziu și fier, cupru, calciu în cantități mai mici.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: timlewisnm/ Flickr.com.