Mai este o săptămână și începe școala, multe grădinițe se pregătesc deja pentru a începe programul, iar asta înseamnă că cei mici vor petrece, de multe ori, mai multe ore cu alți copii și mai puține ore cu voi. Propunem așadar să dedicați mai mult jocului zilele acestea și dacă noi venim cu propunerea tot noi venim și cu câteva idei simpatice (cel puțin așa ni se par nouă):
1Desene cu pliciul de muște: dacă aveți pe acasă un plici de muște atunci să devină pensulă! Cum? Colorați-I cu tempera sau acuarele și lipiți-l de o foaie de hârtie. Puteți face o mulțime de forme cu ajutorul lui.
Testul cele mai bune înghețate: pentru că tot e posibil să fie ultimele zile în care să ne putem bucura de înghețată anul acesta faceți mai multe tipuri de înghețată (dacă nu vreți să “apelați” la metoda mai simplă adică să cumpărați gata făcută, legați-i pe cei mici la ochi cu o eșarfă și acum e rândul lor să ghicească ce fel de înghețată gustă.
Un altfel de șotron: desenați cu cretă mai multe cercuri pe trotuar și apoi, cu ajutorul unor baloane cu apă, copiii trebuie să le nimerească. Cine nimerește din prima câștigă.
Poze, multe poze: nu doar cu ai voștri, ci făcute de copii. Plimbați-vă prin parc, oferiți-le copiilor telefonul vostru mobil și le spuneți că trebuie să facă o fotografie pentru fiecare culoare pe care o știu, de la verde, la roșu sau albastru. La final, faceți un album special cu toate culorile începutului de toamnă.
Vă las cu mai multe idei de activități și joacă înainte de începutul școlii sau al grădiniței și vă invit și pe voi să ne povestiți despre ale voastre.
Surse foto: Nir Nussbaum/ Flickr.com și workingmother.com.