Avocado se poate introduce în alimentația copilului de la o vârstă cuprinsă între 4 și 6 luni. Fructul își are originile în zonele tropicale și subtropicale din America Centrală și de Sud, dar fructele pe care le găsim noi în supermarket-uri sunt aduse din Mexic.
Unii nutriționiști merg atât de parte încât spun că oamenii pot trăi fără probleme doar consumând o cantitate corectă de avocado. Nu aș merge chiar atât de departe, dar pot să vă povestesc despre vitaminele și mineralele pe care le conține acest fruct minune. Are vitaminele A, C, complexul B1,B3,B5,B6, vitamina E și acid folic. Conține și foarte multe minerale. Este vorba despre potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, sodiu, seleniu, mangan, cupru și zinc.
Un avocado numai bun este cel care, odată ce apăsați cu degetul fructul lasă o urmă pe coajă. De preferat este însă să cumpărați fructele ceva mai necoapte, încât acestea se coc acasă rapid, în câteva zile, și deci nu vă obligă să le consumați imediat ce ați ajuns de la cumpărături. Musai de știut: pentru a se coace nu păstrați fructul la frigider.
În cazul în care fructul nu este copt atunci când doriți să-l consumați lăsați-l o perioadă învelit în hârtie. E un truc care funcționează deoarece fructul emană etilen, iar atunci când acesta este învelit în hârtie fructul practic reabsoarbe propriul etilen, accelerând coacerea.
Câteva motive pentru care să consumi avocado:
– Reduce nivelul de colesterol,
– Controlează tensiunea arterială,
– Reglează nivelul de zahăr din sânge,
– Datorită antioxidanților puternici previne îmbătrânirea prematură,
– Uleiurile esențiale sunt benefice pentru piele.
Voi consumați avocado?
Sursă foto: Jaanus Silla/ Flickr.com.