În unele culturi obiceiul de a mânca cu mâna este foarte bine înrădăcinat, în timp ce în altele este arareori întâlnit. De exemplu, etiopienii mănâncă majoritatea alimentelor rulându-le în pâinea locală, numită injera.
Pentru copii, interesul de a mânca cu mâna apare la vârste diferite, depinzând de evoluția fiecăruia. De obicei, se întâmplă undeva între 6 și 9 luni, dar majoritatea încep realmente să mănânce cu mâna pe la 8 luni. Atunci, copiii încep să capete dexteritate în a apuca lucrurile cu degetele arătător și cel mare. Mâncatul cu mâna îi ajută să exerseze și să capete finețe în mișcări.
La 8 luni, cei mai mulți copii nu au dinți sau au puțini. Totuși asta nu îi impiedică să mănânce cu mâna. Va fi nevoie ca mâncărurile oferite să fie ușor consumabile și cel mai important: COPILUL SĂ FIE SUPRAVEGHEAT TOT TIMPUL!
Citiți tot articolul pe Diversificare.ro.


Diversificare.rovorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: goforchris/ Flickr.com.