conopida si broccoli
Poate că broccoli nu este una dintre legumele care se găseau pe toate drumurile până recent, însă despre conopidă nu putem spune același lucru. Mama o prepara murată, doar așa. Dacă m-a ademenit vreodată să o încerc și altfel, nu-mi amintesc.
Cert este că eu, odată ce am descoperit conopida și felurile grozave în care o poți găti, am bifat-o pe lista de alimente favorite. Se poate găti rapid sau cu efort ceva mai mare, fără grăsimi, cu grăsimi puține sau foarte multe, în funcție de cât de sănătos îti dorești să fii sau să mănânci.
Conopida face parte din aceeași familie ca și broccoli și varza. O recunoaștem în general ca fiind de culoare albă, însă există și variante de culoare verzuie, orange sau, foarte rar, liliachie.

Când pot introduce conopida în alimentația copilului meu?

Dacă te bazezi preponderent pe zicerile din popor, conopida “nu e bună pentru ăla mic” decât foarte târziu, în niciun caz înainte de 1 an.
Contrar acestor crezuri însă, leguma e potrivită pentru bebeluși imediat ce s-au obișnuit cu alimentele solide, adică în jurul vârstei de 8 luni. Grija cea mai mare pentru mămici merge către gazele pe care conopida le-ar putea cauza micuților. Dacă ați remarcat astfel de probleme, ca urmare a consumului de alte alimente de către copil, ar fi indicat să amânați introducerea conopidei în alimentația lui pentru după 9-10 luni.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Skånska Matupplevelser/ Flickr.com.