chifle de naut

Ingrediente:

  •   10 biluțe de falafel copt
  •   400g de roșii prunișoare decojite (în conservă) sau bulion făcut în casă
  •   1 ceapă
  •   2-4 căței de usturoi
  •   2 frunze de dafin
  •   1 linguriță de oțet (opțional)
  •   un praf de sare

Mod de preparare:

Falafelul se prepară după rețeta noastră anterioară. Preferabil, alegeți varianta care conține și ardei gras sau gogoșar.
În timp ce falafelul stă la copt pregătiți sosul de roșii.
Tăiați ceapa și usturoiul mărunt. Se fierb cu puțină apă (în loc de prăjire) pentru câteva minute, până se inmoaie. Peste, adăugați roșiile din conservă tăiate sau bulionul pregătit în casă. Apoi adăugați și frunzele de dafin. Se lasă la fiert 10-15 minute. Mai adăugați apă sau fierbeți mai mult, în funcție de consistența dorită a sosului. Luați în considerare faptul că sosul se va mai îngroșa după ce introducem și biluțele de falafel.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Jude Doyland/ Flickr.com.