house-of-magic-1Dacă vreți să vedeți un film pentru copii 3D – super bine realizat, neagresiv, inteligent, cu personaje ingenioase, prietenii și rivalități, tristețe și bucurie, altruism și avariție, nici prea scurt dar nici prea lung… vă recomandăm filmul de animație nou apărut în cinematografe în vara aceasta – Casa Magicianului (House of Magic).
 
Pe scurt, povestea și personajele arată cam așa:

Căutând adăpost din calea furtunii, pisica abandonată Tunet (voce: Clara-Ioana Gherman-Ghibuldan) se furişează într-o casă misterioasă deţinută de magicianul pensionat Lawrence (voce: Claudiu Istodor). El îşi împarte lumea sa de basm cu multe animale – precum Iepurele Jack (voce: George Petcu), Şoricelul Maggie (voce: Dana Rogoz) sau porumbeii Carla (voce: Cătălina Grama – Jojo) & Carlo (voce: Mircea Drâmbăreanu) – şi o serie de jucării şi maşinării capabile să prepare micul dejun în timp ce fac un program de dans. El îl face pe Tunet să se simtă binevenit, dar Jack şi Maggie încep să comploteze împotriva lui, să-l dea afară din casă. Când Lawrence ajunge la spital, nepotul lui, Daniel (voce: Răzvan Hâncu), încearcă să-l păcălească să vindă casa. Însă locuitorii săi au o strategie ciudată de a-şi apăra căminul. Ei îşi transformă casa într-una bântuită, folosindu-l pe Tunet drept arma lor secretă…

house-of-magic-2
Un pic mai pe lung: din descriere nu prea îți dai bine seama cum va fi filmul, dar vă garantez că ne-a impresionat (și pe mine și pe domnișoara mea). Am ajuns cu întârziere și am pierdut și pozarea de început (aici puteți vedea cum a fost), dar am reușit să intrăm la film chiar când începea și ne-am putut bucura de poveste, de efectele 3D (v-am zis cât de bine este realizat?) și mai ales de animalele și jucăriile (reale sau inventate) care populau micuța și vechea casă a Magicianului. Doar vreo 50 de personaje sunt în acea casă… Impresionează cu adevărat atenția pentru toate detaliile și pentru realizarea lor.
house-of-magic-4
Magicianul (un bătrân simpatic și blând, cu păr gri vâlvoi) se ocupă cu diverse spectacole pentru copii (și adulți), în special pentru cei bolnăviori. Din cauza unor rivalități din casă – Iepurele Jack și Șoricelul Maggie – vor să-l alunge o dată pentru totdeauna pe pisoiul Tunet – bătrânul are un accident și ajunge la spital. Nepotul – care se vrea rău, fără scrupule și fioros – fără a arăta de fapt așa (și în plus mai e și alergic la pisici – așadar, deloc invincibil) – încearcă să-l păcălească pe magician și să-i vândă casa. Locuitorii din căsuță au alt plan și reușesc să salveze locul și să-l alunge pe nepot.
house-of-magic-3
Un film distractiv dar și plin de învățăminte, despre altruism și avariție, despre adevăr și minciună și mai ales despre prietenie – Casa Magicianului chiar merită un drum până într-unul din cinematografele City Cinema din București (sau din țară).
Regizorul și producătorul House of Magic /  Casa Magicianului – este cel care a dat naștere și celebrei animații pentru copii ”Aventurile lui Sammy” (A Turtle’s Tale – Sammy’s Adventures).
Uitați și trailerul – poate vă convinge 🙂