program antifumatDespre efectele nocive ale fumatului nu vă mai povestim. Nu vă mai povestim nici cât de greu este să te lași de un viciu care a început, de cele mai multe ori, printr-o țigară fumată împreună cu prietenii la o cafea sau la o bere. Nici despre încercările eșuate nu vă mai spunem și nici de faptul că atunci când sunteți gravide fumatul dăunează nu doar corpului vostru, ci și al bebelușului.
Medici, aparate, analize, muuulte emoții. Sunt toate parte din viața unei graviduțe, care este invadată de noutăți și schimbări, de pregătiri pentru cea mai mare schimbare din viața ei. Dacă este și fumătoare, la toate acestea se adăugă și stresul sevrajului nicotinic, stresul propriei învinovățiri, judecata celor din jur atunci când văd o gravidă cu țigara în mână, chiar dacă ea vrea să se lase de acest viciu.
Despre toate cele de mai sus nu vă mai spunem pentru că astăzi avem o veste bună: s-a lansat primul program de terapie antifumat pentru gravide, realizat de Fundația Crucea Albă și Diana Vasiliu, terapeut antifumat Allen Carr Easy Way România.
cover_allencarr_FCA copy
Vestea minunată este că grupul este alcătuit doar din gravide fumătoare, deci riscul întrebărilor retorice tip “dar tu nu te gândești la copilul tău?” este anulat. Apoi, cei care au trecut prin lecțiile de terapie Allen Carr știu că aici nu se vorbește despre motivele pentru care nu ar trebui să fumezi, ci despre acele motive pentru care, totuși, fumăm. Deci eliminăm și autoînvinovățirea din peisaj. În plus, abordarea fiind complet diferită față de terapiile clasice, se vor găsi adevărate motivații, proprii mamei, pentru a scăpa de fumat, fără a mai face apel la argumentul suprem – copilul, care nu reprezintă în acel moment o motivație reală, ci doar o sursă de presiune. Dacă vă mai spunem și faptul că terapeutul, Diana Vasiliu, care conduce sesiunea este o fostă fumătoare și a trecut și printr-o sarcină, atunci lucrurile sunt și mai bune, nu?
În plus, ce nouă ne-a plăcut tare la programul Allen Carr este faptul că e singurul care oferă o Garanție tip “Succes sau banii înapoi”, așadar participantele nu au nimic de pierdut dacă aleg să intre în programul terapeutic.
Așadar, chiar dacă fumați un pachet pe zi sau două țigări la două zile, dacă așteptați un copil și vreți să renunțați odată și pentru totdeauna de acest viciu, haideți să încercați, fără constângeri (ba chiar, amuzant, există pauze de fumat pe parcursul ședințelor care vă garantează la final că veți pleca nefumătoare)
Prima Sesiune de Terapie Antifumat va avea loc sâmbătă, 14 iunie de la ora 10:00 la ora 17:00. Terapia costă 500 de lei, sumă de bani care include prima sesiune de șase ore și sesiuni de suport (cu un conținut diferit, ce durează în medie 2-3 ore) timp de șase luni. Desigur, există susținere din partea terapeutului și după sesiune și, așa cum povesteam și mai sus, dacă metoda nu dă rezultate banii se primesc înapoi. 🙂
Vineri, 30 mai, de la ora 18.00, la sediul Fundației Crucea Albă (str. Parâng nr 43), Diana vă așteaptă la lansarea oficială a acestui program în România. Intarea este gratuită! 
Vă puteți înscrie online și dacă nu v-am convins încă aruncați un ochi și pe anunțul oficial care conține mai multe detalii.
Sursă foto: mynameisjossan/ weheartit.com.