ioana si bunicul
În imaginea alăturată este tatăl meu și bunicul Ioanei (pe vremea când avea cam un an domnișoara). Păstrez cu sfințenie pozele cu bunicii ei (așa cum am și eu poze cu bunicii mei, oameni simpli, de la țară, cu care am petrecut cam toate vacanțele copilăriei mele). Și mă înduioșez de fiecare dată când îmi văd părinții în postura de bunici așa cum am văzut-o, pentru câțiva ani și pe bunica mea – ca străbunică a fetei mele. Și mi-aș dori să trăiască o veșnicie și să nu îi văd niciodată singuri sau neputincioși.
Când am auzit prima dată de ceea ce urmează să vă povestesc am zis că nu pot să nu spun mai departe. Luminița m-a întrebat doar dacă vreau și pot iar eu n-am putut să o refuz… Este vorba de o campanie umanitară dedicată unor bătrâni. Mai exact, un eveniment ce va avea loc pe 30 noiembrie la centrul pentru bătrâni din sectorul 6 al Capitalei – Complexul Social ”Floare Roșie”, aflat în subordinea DGASPC6. Este un cămin de bătrâni de stat, care beneficiază de subvenții în consecință.
 

Ce se va întâmpla pe 30 noiembrie?

O masă gustoasă pregătită cu multă îndemânare și dragoste de domnul Copolovici și de câteva mame minunate (găsiți aici cine se încumetă) pentru 130 de bătrâni. Entertainment-ul va fi asigurat de Improvisneyland și Iustin Galea. Sponsor cu toate cele necesare pregătirii mesei este Lidl România. campanie

Ce putem face noi?

Să punem mână de la mână și bănuț de la bănuț pentru ca acești bătrâni să primească și alte lucruri de care au nevoie (haine, încălțăminte, scutece…). Contul în care puteți dona este RO12BACX0000 0006 8633 0003 – al Fundației Comunitare București. Dacă aveți și alte idei, sugestii sau întrebări, puteți să îi scrieți direct Luminiței.
Și dacă vreți să participați (donați, vindeți, licitați) la un talcioc online special organizat pentru acești bătrâni, găsiți pe pagina de Facebook toate detaliile.