Afis Atelier VegartFlori de Gabroveni, prin Livia Dumitru, Vegart Design, prin Daniela Galani și Lavinia Pîrvu, și Reciclare Creativa, prin Raluca Paul, au pus la cale un atelier de artă creativă pentru copii, despre care trebuie să știți.
După atelierul destinat celor mici, aceștia își vor consolida relația cu mediul înconjurator și vor afla despre responsabilizarea prin joc: plantare și reciclare creativă.
Evenimentul va avea trei module, câte un modul desfășurat la o lună distanță (22 februarie, 22 martie si 19 aprilie, ultimul în cadrul proiectului școlar Săptămâna Altfel), pe parcursul cărora copiii vor descoperi ecologia și reciclarea creativă, își vor îmbunătăți relația cu natura prin joc și multe cunoștințe acumulate.
Copiii vor învăța despre rolul apei în natură, vor afla despre reciclare și importanța reutilizării creative a obiectelor care și-au pierdut valoarea în timp și nu în ultimul rând vor planta în echipă o mică grădină, cu ajutorul instructorilor peisagiști, primind detalii despre plăntuțele cu care vor lucra – de la nume, la cum se îngrijesc, compoziției plantelor.
După ce vor construi mica grădină, copiii vor definitiva  mobilierul grădinii de poveste, realizând accesorii reciclate creativ, iar al treilea atelier va aduce ceva cu totul nou: crearea unei Axe verzi, în care copiii vor vedea unde se situează grădinițele lor în București și rețeaua pe care o formează. Vor afla lucruri interesante despre protecția naturii în oraș și biodiversitate urbană și vor privi harta verde a Bucurestiului, exprimându-și părerile despre orașul în care trăiesc.
Atelierul este unul pe cât de educativ, pe atât de creativ și jucăuș, iar copiii vor afla, pe lângă informații despre mediul înconjurător, plante și reciclare, cât de important este să lucreze în echipă pentru un scop atât de mare.
Citiți mai multe informații și aflați toate detaliile din comunicatul de presă oficial.