Creativitatea este chiar și acum greșit înțeleasă. Suntem de părere că aparține unei clase speciale, dar din în ce în ce mai mult ne dăm seama că tot ceea ce ne înconjoară este sau poate fi creativitate.
În zilele noastre orice meserie pare să o ceară. Este folosită în rezolvarea problemelor, de la “cum să-l fac pe cel mic să mănânce tot din farfurie”, până la complexele probleme globale. Educația pare a fi ultima care să se alinieze trendurilor globale. La școală, din păcate, încă auzim că “nu există decât un singur răspuns corect”. Din fericire, în viață lucrurile sunt mai flexibile. Niciodată o problemă nu are o singură soluție. Asta este și filosofia celor de la bookmark’d. Vor să încurajeze arta, indiferent de formele ei de manifestare, cred în rezolvarea problemelor prin creativitate, în imaginație și în viitor.
Viitorul este chiar lângă voi, mămici. Îl țineți de mâncă când traversați strada, încercați să-l convingeți să meargă seara la culcare și să se joace mai puțin pe calculator. Așa că ajutați-l să își dezvolte mintea și sufletul, cu primul magazin de pictură, grafică, artă plastică și hobby creativ, care are o secțiune dedicată special celor mici.
bookmark’d este mai mult decât un magazin, este un adevărat atelier de creație, unde se organizează evenimente, expoziții și ateliere dedicate domeniilor creative.
În magazinul din centrul istoric, puteți găsi de la tempera pentru copii, pastă de modelaj și pasteluri uleioase, până la produse profesionale pentru cei deja familiarizați cu arta.
Atelierele sunt adresate copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani și își propun să stimuleze creativitatea micuților sau să le descopere talentele. Le găsiți pe poate pe site-ul lor oficial și la sediul din Str. Drobeta nr. 19, colț cu B-dul Mihai Eminescu, lângă Ambasada Malaeziei (aveți o hartă explicativă un pic mai jos)
Pentru voi, mămicilor, ce este creativitatea?
Sursă foto: MiikaS/ Flickr.com.