Vrem nu vrem, cam aceasta este generația din prezent: copii foarte inteligenți, foarte deschiși, implicați în multe proiecte, dornici să afle cât mai mult (ca toți copiii de fapt), copii care cresc alături de calculatorul tatălui, tableta mamei sau smartphone-ul fratelui mai mare. Așa că, dacă tot sunt interesați de tehnologie, de ce să nu le dăm oportunitatea de a învața ceva care să le fie de folos, ceva care să fie un pas spre viitor.

#SuperCoders by Orange România

supercodersOrange România lansează o nouă ediție a evenimentului #SuperCoders. În cadrul acestuia, se vor organiza ateliere de învațare a limbajelor de programare pentru copii cu vârste între 10 și 13 ani. Atelierele sunt gratuite și se vor desfășura în București și în Cluj-Napoca, pe 10 februarie, în intervalul 14:00 – 17:00. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet 2015 (SID), o inițiativă la nivel european ce are ca scop promovarea utilizării internetului într-un mod sigur și responsabil.
În cadrul #SuperCoders, participanții vor învăța să utilizeze tehnologia prin metode interactive, vor lucra pe platforma Scratch, vor realiza propriile animații și vor descoperi ce înseamnă să lucreze în echipă.
Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România și Salvați Copiii.

Înscriere seminar

La #SuperCoders se pot înscrie copii între 10 și 13 ani, pasionați de programare, dar nu este necesar ca aceștia să aibă cunoștințe anterioare de programare.
În Bucureşti, o grupă de copii este alcătuită din copiii înscrişi în organizaţia Salvaţi Copiii, iar in Cluj, o grupă este formată din elevi înscrişi în organizaţia Simplon România.
În ambele oraşe, a 2-a grupă este deschisă publicului larg. Înscrierea este gratuită și se face prin trimiterea unui e-mail pe adresa csr@orange.ro, în limita locurilor disponibile:

  • 20 locuri disponibile în București
  • 15 locuri disponibile în Cluj-Napoca

Mai multe detalii despre #SuperCoders puteți afla pe orange.ro.
Sursa foto.