carte rime copiiPentru copiii cu vârsta peste 3-4 ani, vă recomandăm azi trei cărți din seria ”Rime cu…” scrise de Lucia Muntean – ”Rime cu codiță”, ”Rime cu aripioare” și ”Rime cu antenuțe”. Toate cele trei cărți povestesc despre noi prietenii, aventuri din lumea animalelor, a păsărilor sau a gâzelor.

carte copii rime cu codita

Construite în jurul unor situaţii de viaţă fireşti şi populate cu personaje simpatice, poeziile din cartea ”Rime cu codiță” îi învaţă pe cei mici tot felul de lucruri folositoare cum ar fi: să îşi bea tot lăpticul în fiecare dimineaţă, să pună toate lucrurile la locul lor sau să fie foarte atenţi atunci când traversează strada. Pare a fi cartea ideală pentru a descoperi alături de cei mici lumea animalelor si pentru a-i învăţa în acelaşi timp care sunt comportamentele corecte.

carte copii lucia muntean

Dacă vorbim de ”Rime cu aripioare” – în această carte de poezii Lucia Muntean a strâns laolaltă multe întâmplări cu tâlc și haz care îi vor ajuta pe cei mici să cunoscă mai bine mediul încojurător. Din paginile ei puteți afla ce i s-a întâmplat lui Sănducu atunci când mama lui l-a trimis să aducă ouă din cuibar, ce i-a spus bobocelul de gâscă mămicii lui la prima lor plimbare în lumea mare sau ce a pățit cioara cea hoață pentru că nu a vrut să renunțe la obiceiurile ei nesănătoase.

carte rime copii

carte copii lucia munteanNoi aventuri şi o nouă colecţie de poezii din lumea vieţuitoarelor – cartea “Rime cu antenuţe” ne invită să descoperim universul gâzelor şi să aflăm care sunt lucrurile pe care cei mici, dar şi cei mari, le pot învăţa de la furnici, de la albine sau chiar şi de la cărăbuşi.
carte rime copii
În plus, fiecare din aceste trei cărți conține și planșe de colorat!
 
Surse foto luciamuntean.ro

Cine este Lucia Muntean?

lucia_muntean
Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de peste 30 de ani. Pe lângă cele peste 30 de cărţi şi 50 de articole publicate, ea îşi găseşte timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie şi o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.
Activitatea ei în domeniul educaţiei preşcolare a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin acordarea în anul 2007 a Distincţiei „Gheorghe Lazăr” clasa I.
Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărţilor Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinţilor cu poezii amuzante, jocuri instructive şi povestiri antrenante pentru cei mici.
Dacă dorești să afli mai multe despre cărți, promoții și multe alte lucruri interesante sau dacă vrei să comanzi și tu o carte, te invităm pe site-ul luciamuntean.ro, pe blog sau pe pagina de Facebook Cărțile Lucia Muntean.