În noaptea dintre 12 și 13 august cerul se va acoperi de stele căzătoare! Bine, dacă vrem să ne exprimăm cât mai corect, este vorba de “un roi de meteoriți”!
Pentru a vă putea bucura de celul plin de stele, trebuie să ajungeți undeva în afara orașului sau să vă duceți la munte ori la bunici, mai exact pe undeva pe unde nu există lumină stradală pe timp de noapte, pentru că lumina artificială din orașe îngreunează mult vizibilitatea și astfel este posibil să nu vedeți nicio steluță. Nu aveți nevoie de ochelari speciali și nici de niciun alt obiect pentru a putea admira Perseidele, doar să fiți pe fază, mai ales în jurul ore 02:30, când se estimează că va fi momentul maxim. A… da… și să dormiți mult la prânz pentru a rezista somnului! 🙂
În noaptea dintre 12 și 13 august, se estimează că vor fi aproape de 100 de stele căzătoare pe oră, dar noi nu le vom putea vedea pe toate din cauza Lunii, așa că va trebui să ne mulțumim cu 20 – 30 de stele. Cum fiecare steluță care cade înseamnă o dorință, noi abia așteptăm vineri noaptea. 😀
Mai multe detalii despre Perseide găsiți pe site-ul oficial al Observatorului Astronomic.
PS – Dacă o să “vi se facă poftă de mai multe informații despre steluțe”, citiți și despre o vizită la Observatorul Astronomic.
PSS – Dacă vă grăbiți, puteți să vă luați și un super-telescop, ca să observați spectacolul cosmic mai bine. Noi recomandăm: National Geographic Telescop 30X – care surprinzător nu costă decât 145.99 lei.

National Geographic Telescop 30X
Sursă foto: Neal/ Flickr.com.