Sâmbure este un ”copil” de suflet care a unit două femei/două mame într-un proiect comun, cu un scop comun: acela de a aduce natura, verde, proaspătă, cu miros de pământ, mușchi și pădure, în cât mai multe case, în cât mai multe spații și la câți mai mulți oameni. Cu această dorință am pornit la căutat de plante care să aducă cât mai multă bucurie celor la care ajung. Am pornit la cutreierat pădurea după mușchi proaspăt și inspirație.
Am împlinit doar trei luni de când am plămădit primii bulgări de pământ și mușchi și vreau să cred că cei la care au ajuns Sâmburii noștri sunt cu adevărat mulțumiți și se bucură de ei. Și că, puțin, măcar puțin, ne-am atins misiunea: aceea de a aduce natura mai aproape de ei.

Sâmbure este proiectul nostru comun, în care creăm elemente de decor din plante vii. A pornit de la o scânteie, de la ideea enunțată în miezul iernii trecute de un prieten care ne-a zis, pur și simplu: Dar de ce nu faceți voi ceva cu plantele astea? Faceți kokedama! A fost catalizatorul care a legat, dintr-odată, intenții și idei și dorințe și potențial care erau acolo, în fiecare dintre noi. Și am început. Am început cu kokedama, bulgării de pământ și mușchi care au în centru o plantă vie, creați după o tehnică japoneză veche de câteva secole. Ne-am propus să continuăm și cu alte feluri de aranjamente din plante, atât cu plante cu rădăcini, cât și cu plante aeriene și plante de apă – Sâmburi de pământ, Sâmburi de aer, Sâmburi de apă. Avem inspirația aproape, în pădurile și dealurile și munții de lângă noi, și vrem să aducem un sâmbure de natură în orice fel de spațiu.

Alexandra și Dana – co-fondatoare Sâmbure

Alexandra Bordeianu – fotograf la fotograf-de-casa.ro, mama lui Darie și a Tainei și a unui mititel care se va naște la toamnă. 

E o taină asta, cu plantele. Îți trec prin mâini. Le atingi rădăcinile. Le ții în palme frunzele. Florile. Te bucuri de frumusețea aia, numai a ei, a plantei la care te uiți. E desăvârșită, cu totul.
Învățăm multe despre plante, despre cum se îngrijesc, despre cum să le aducem în spațiul în care trăim în forme care să le pună în valoare cât mai bine frumusețea și care să fie chiar ele, aceste forme, prețioase obiecte de decor interior. Și, uite așa, ne gândim la Sâmburi de tot felul, la grădini suspendate, la grădini scufundate. E frumos tare să faci asta.


Dana Dragomirescu – co-fondator urbankid.ro, mamă de doi copii și trainer și consultant în comunicare relațională prin Metoda ESPERE, în curs de acreditare la Institultul ESPERE din Paris. 

Îmi place să lucrez cu oamenii dar și cu mâinile, să construiesc din pământ și mușchi, aranjamente cu plante care să aducă bucurie și armonie celor la care ajung. Îmi place să mă plimb prin pădure și pe dealuri și să mă las inspirată de natură. Îmi place să gătesc și să am casa plină de oameni și copii. Îmi place să citesc și să fac plimbări cu cei mici. Îmi plac lucrurile mici, de zi cu zi prin care simt că îmi împlinesc misiunea. Bucuria chiar este în lucruri mărunte…

Sâmbure de natură

Pentru întrebări, like-uri sau comenzi, ne puteți găsi pe Facebook -> Sâmbure.de.natură.
Țesem povești și sâmburi pe comandă dar avem și un mic stoc disponibil, sezonier, îl puteți vedea în Shop. La fel ca și anotimpurile, plantele au un ciclu de viață pe care încercăm să îl prețuim și să îl respectăm, pentru că atunci ele ne vor oferi ce au mai frumos.

Sâmbure cu Amarilis

Sâmbure cu Amarilis înflorit

Sâmbure cu iederă

Sâmbure cu palmier pitic

Sâmbure cu ferigă

Sâmbure cu suculent

Sâmbure cu Aloe Aristata

Sâmbure cu Arborele umbrelă

Sâmbure cu Scindapsus Aureus

Sâmbure cu Asparagus

Grădini suspendate

Meșterim grădini suspendate, aranjăm spații interioare, decorăm librării, ceainării, restaurante sau spații pentru diverse evenimente. Dacă știți pe cineva care își dorește aranjamente speciale (și pe care poate să le dăruiească mai departe și altora) pentru botezuri sau nunți sau altfel de evenimente importante, nu ezitați să ne recomandați!


Proiecte speciale

Fiecare Sâmbure are în spate o poveste. Fie că este ea despre primăvară (sau vară sau toamnă…), fie că trebuie să ajungă din America până în Vulcana, judetul Dâmbovița, fie că este un cuib de zâne… toate poveștile sunt ascultate și plămâdite pentru a aduce bucurie.

Dacă v-am făcut puțin să visați la o kokedama, dacă vreți să admirați mai mulți Sâmburi sau dacă vreți să ne vedeți pe la târguri și evenimente, nu uitați să ne mai faceți câte o vizită pe Sâmbure de natură, vă ținem la curent cu ce mai e nou pe la noi prin atelier.
Cu drag,
Dana și Alexandra