Noi astăzi vorbim însă despre… a treia dimensiune a desenului animat, pentru că avem informații “strict secrete” din culise. Până atunci însă, cred că ar fi frumos să vă povestesc câte ceva despre filmul în sine, pentru a știi exact la ce să vă așteptați peste doar câteva zile, că doar nu vă lăsăm să descoperiți alături de cei mici pentru prima dată ce se va petrece.
Totul începe într-o zi de vară Danville, când fraţii vitregi Phineas şi Ferb fac primii pași în cea mai mare călătorie a lor de până acum, nimic altceva decat o altă dimensiune. Descoperă că Perry, un ornitorinc, este în fapt un agent secret ce se luptă din greu cu forţele răului, și cei doi frați decid să i se alăture în aventura din Oraşul Paralel Danville. Aici este de fapt cealaltă dimensiune, o lume extrem de familiară care seamănă cu oraşul lor. Singura problemă care intervine este faptul că un anume Dr. Doofenshmirtz reușește să cucerească universul sumbru, interzicând orice lucru legat de anotimpul cald, vara.
Mai multe nu vă spunem despre desenul animat, pentru că vrem să vă uitați la el dacă TV-ul vostru are și Disney Channel.

Trecem în dimensiunea cu numărul trei, pentru că avem informații din spatele desenului animat (nu-i așa că mereu v-ați întrebat ce se petrece în spatele unei astfe de producții?!) și vă spunem că, într-adevăr, totul este distractiv atunci vând vorbim despre filme pentru copii. De exemplu, Alyson Stoner, cea care interpretează vocea Isabellei care vorbește păsărește, a declarat: “Întotdeauna am chicotit în cabina de sunet deoarece scenariile sunt nebunești, dar a fost grozav să o pot interpreta pe Isabella puțin diferit față de personajul din prima dimensiune a filmului.” Sau Vincent Martella, cel care a dat viață vocii lui Phineas povestește despre o scenă… sub apă: “În timpul unei scene, trebuia să vorbesc ca și când Phineas s-ar afla sub apă, așa că mi-au spus să citesc scenariul cu apă în gură. Apa a curs peste tot și m-am udat, iar Jeff se prăpădea de râs. S-a dovedit că nu trebuia să vorbesc deloc cu apă în gură!”
Asta nu este tor, pentru că avem cum să facem cunoștință și cu personajele principale, adică vom afla ce cred cei care au interpretat personajele despre poveste. Citiți mai jos:
PHINEAS – “L-aș descrie pe Phineas ca fiind o persoană optimistă, bună. Niciodată nu face nimic din ce ar putea să îi rănească pe ceilalți, ceea ce cred că este grozav. Este amuzant să interpretezi pe cineva care întotdeauna vede partea bună a vieții, cineva care întotdeauna își plănuiește următoarea mare aventură”, spune Vincent Martella, actorul care îi interpretează vocea.
FERB – “Ferb este numit după prietenul nostru Ferb,” explică co-creatorul Jeff ‘Swampy’ Marsh. “Numele său adevărat este Frank dar toată lumea i-a spus Ferb dintotdeauna. Doriți să aflați un secret? Adevăratul Ferb deține mai multe unelte decât oricine altcineva pe care l-am cunoscut de-a lungul vieții mele!”
PERRY ORNITORINCUL – “Perry Ornitorincul este un agent secret ce poartă o pălărie fedora,” explică Dan Povenmire, cel care a venit cu ideea desenului animat. “Atunci când Perry Ornitorincul se află în prezența lui Phineas și Ferb, îl vedeți în patru labe deoarece aceștia nu au ideea că el este agent secret. Dar când se află în preajma lui Doofenshmirtz, devine un adevărat bătăuș. Duce o viață dublă în secret!”

DR DOOFENSHMIRTZ – “Eu interpretez vocea lui Dr Heinz Doofenshmirtz,” dezvăluie Dan. “Doofenshmirtz este un om de știință malefic care domină zona a trei state. Începe de mic și își dă seama că doar de acolo poate să crească. Este foarte amuzant să îl interpretez!”
MAJOR MONOGRAM – “Personajul pe care îl interpretez în film se numește Major Monogram,” chicotește Jeff. “Monogram este liderul OFAC, care înseamnă ‘Organizație Fără un Acronim Cool. OFAC este o bandă de spioni și sunt toți animale. Ajută la protejarea lumii împotriva persoanelor malefice precum Dr Doofenshmirtz”
CANDACE – “Candace este sora mai mare a lui Phineas și Ferb,” dezvăluie actrița Ashley Tisdale. “Dacă urmăriți serialul, veți vedea cum Candace încearcă să îi prindă în flagrant pe frații săi. Ea este la fel și în film, deși în a doua dimensiune avem oportunitatea să vedem o altă Candace!”
ISABELLA – “Eu interpretez vocea Isabellei Garcia-Shapiro în film,” explică Alyson Stoner. “Isabella este liderul Fireside Girls și se îndrăgostește nebuneşte de Phineas. Ea este o fată sigură, încrezătoare și mereu îi ajută pe ceilalți”
Acestea fiind spuse, nu uitați că pe 5 noiembrie, de la ora 9:30, programul celor mici la TV se preungește un pic, pentru că are loc premiera filmului Phineas si Ferb: În a 2-a dimensiune pe Disney Channel! 🙂