cornAcum că avem sute de magazine specializate care oferă tot felul de produse, care mai de care mai noi și mai ușor de folosit pentru copii, dacă ne gândim că au fost momente în care singurele obiecte la îndemâna mămicilor erau sticlele de lut parcă nu ne vine a crede.
În Evul Mediu nu era deloc o surpriză să fie folosite coarnele de animale, cu bucăți mici de piele atașate pentru hrana copiilor.
farfurie
Un recipient care arată mai degrabă a farfurie sau ceașnic decât a biberonul nostru cel de toate zilele era folosit în secolul al XVIII-lea pentru bebelușii care își începeau diversificarea. Ei primeau un amestec de pâine, făină și apă cu ajutorul lui.
Butelcuța de mai jos a fost folosită mai ales de părinții din Marea Britanie prin anii 1840. Problema cea mai mare a fost faptul că sticla nu se putea curăța niciodată destul de bine, așa că era mai mereu cu multe bacterii, iar asta ducea la boli grave și uneori chiar și decesul copiilor.
sticla ceramica 1840
Recipientele din sticlă precum cel de mai jos au fost rapid folosite de toți părinții. Motivul? Puteau vedea cât lichid a mai rămas în ele, fără a deranja micuții.
sticla

De la acest model până la “Upright Bottle” nu a mai fost decât un pas. Sticla care aduce bine a ceea ce știm noi astăzi despre biberoane a fost lansată în Statele Unite ale Americii în secolul XX.

Upright Bottle
Surse foto: babble.com.