Dacă acum câțiva ani telefoanele mobile erau clar doar pentru apeluri și pentru mesaje text (recunosc, unele deserveau și drept lanternă 😀 ) acum smartphone-urile sau “telefoanele inteligente” nu doar că sunt mici PC-uri pe care le putem ține în buzunar oricând, ci pot fi transformate în jocuri pentru copii și, de ce nu, dispozitive medicale.
Mai mulți cercetători de la Universitatea din Georgia au dezvoltat Remotoscope, un accesoriu care transformă iPhone-ul într-un dispozitiv medical pe care atât noi, cât și doctorii îl pot folosi pentru a diagnostica infecțiile copiilor la ureche în doar câțiva pași.
Este vorba despre un accesoriu simplu, care se atașează în doar câteva secunde și care se atașează fix pe camera terminalului. Cu o aplicație dedicată care mărește cu mult imaginea, toate informațiile pot fi trimise unui pediatru care le poate studia cu atenție și apoi oferi un diagnostic concret. Imaginați-vă cum, atunci când cei mici se confruntă cu o infecție a urechii, veți putea trimite în fiecare dimineață informații prețioase cu ajutorul iPhone-ului medicului, care apoi să vă răspundă și să vă spună care sunt pașii pe care trebuie să-i faceți și cum evoluează respectiva infecție.
Remotoscope este acum în teste și noi sperăm să treacă de toate și să se lanseze cât mai repede și pe piața de la noi, pentru că tare util ni se pare.
Voi ce spuneți: v-ar fi util?