Să-mi fie cu rușine, dar eu am aflat despre program curând, așadar m-am grăbit să dau vorba mai departe și să afle câți mai mulți copii, părinți, profesori.
Colţul Verde din şcoala mea” este un program de tip concurs destinat copiilor mai măricei, care sunt deja la școală și profesorilor. Cu cât mai multe deșeuri electronice și electrocasnice strâng, cu atât își cresc șansele să câștige tot felul de premii interesante și utile pentru școala sau clasa lor.
Dacă noi când eram mici veneam la școală doar cu tot felul de caiete vechi, hârtie folosită sau ciorne de care nu mai aveam nevoie, iar școala le trimitea la centre de reciclare, copiii de astăzi pot aduce la centrele speciale și baterii, becuri, lămpi, electrocasncie mici uzate sau orice alt tip de produs care se încadrează în ceea ce toată lumea cunoaște sub numele de DEEE-uri.
Pe lângă grija față de planetă, de mediul înconjurător și faptul că îi învățăm pe copii importanța reciclării, programul are și premii mari puse în joc: tablete PC, calculatoare, imprimante sau tot felul de alte produse necesare unei clase de elevi unde lecțiile sunt interactive și plăcute.
„Colţul Verde din şcoala mea” este un program format din mai multe etape, cea care se află acum în desfășurare a început pe 15 martie și se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar din România.
Etapa aceasta a programului se termină pe 21 iunie, vă las cu un link către site-ul oficial al concursului, un altul către pagina de Facebook a programului și vă rog să dați mai departe informația, astfel încât toți elevii, profesorii și părinții să știe de program și să se bucure de el.
Sursă foto: Hyokano/ Flickr.com.