Cu toții avem probleme mai mari sau mai mici, dar doar atunci când vom reuși să scăpăm de toate acestea vom deveni părinții pe care copiii noștri îi merită.

  • Avem nevoie de o pauză! Suntem supărați și deja știm ce se va întâmpla, noi ne supărăm și mai rău, cei mici se întristează, iar o bună bucată de timp vom rămâne supărați unii pe alții. Asta ca să nu mai spun despre faptul că odată ce aceste lucruri se întâmplă de mai multe ori și cei mici vor începe să se comporte la fel. Există un “buton de pauză” pe care-l putem folosi ori de câte ori avem nevoie de ei. Nu e nevoie de reacția noastră pe loc, să ne luăm câteva momente de gândire și doar după ce am “întors” problema pe toate părțile e ok să ne spunem părerea și să găsim soluții.
  • Emoțiile funcționează într-un anume fel. Furia de exemplu ne face să spunem lucruri la care nici nu ne-am gândi în alte momente. Respiră adânc și calmează-te înainte să spui ceva ce poate răni un copil.
  • Renunțăm la stres! A fi o mamă sau un tată bun, a avea un job, responsabiliățile din toate părțile sunt lucruri care adună, ușor, ușor, stres! Putem găsi însă activități care ne ajută să ieșim din această stare. Muzică, dans, plimbări, lectură, fotografii! Orice! Important e să te ajute să ieși din cotidian și să scapi de stres.

Citește despre mai multe metode prin care putem deveni părinții pe care-i merită copiii noștri pe ahaparenting.com.
Sursă foto: .donata/ Flickr.com.