monitorizare smartphone
Mai devreme sau mai târziu toți copiii vor avea un telefon mobil. E clar că trebuie să luați legătura cu ei într-un fel sau altul atunci când sunt plecați la școală de exemplu sau când sunt la înot sau la dansuri ori în excursie cu clasa. Dacă ai voștri sunt oleacă mai măricei, probabil că or să vrea un smartphone (să fim serioși, internetul s-a instalat bine în viața noastră și nu dă semne că ar vrea să plece prea curând în vizită la altcineva).
Și acum se pune altă problemă: cum vă asigurați că cei mici nu folosesc iPhone-ul, telefonul cu Android, BlackBerry-ul ori terminalul cu Windows într-o modalitate nu tocmai recomandată pentru vârstele lor?
Ca și la calculatoare ați cam avea nevoie de un program de monitorizare, nu? De fapt, nu e vorba musai de monitorizare, ci de filtrare a conținutului pe care îl pot accesa copiii. Eh, noi am descoperit PhoneSheriff, un softuleț foarte deștept care permite părinților să vadă tot ce fac cei mici pe telefon. Când zic “tot” mă refer la fiecare SMS pe care-l trimit copiii sau îl primesc, fiecare apel primit sau trimis, pozele, videoclipurile și așa mai departe.
PhoneSheriff
Bine, acum nu știu dacă e tocmai ok să nu le permiteți copiilor să aibă pic de intimitate, dar localizarea prin GPS cred eu că este mai mult decât folositoare. Vă logați pe website-ul PhoneSheriff și gata știți exact unde e copilul. Cred că opțiunea aceasta va salva multe telefoane date și multe răspunsuri de tipul “Sunt la scara blocului mami, acum urc în casă!” Opțiunea funcționează de minune și atunci când, să spunem, telefonul a fost furat sau pierdut, pentru că aparatul poate fi localizat chiar și atunci când există alt SIM în el.
Pentru cei care vor un control parental și mai și, PhoneSheriff oferă și posibilitatea blocării anumitor numere de telefon sau blocării accesului la anumite aplicații ori website-uri, ba chiar puteți să realizați un program care să le permită celor mici să folosească telefonul mobil doar într-un anumit interval orar.
Soft-ul funcționează de minune pe iPhone, telefoanele cu Android, cele cu Windows Mobile sau Symbian, dar și pe BlackBerry, adică pe toate smartphone-urile de pe piață și PhoneSheriff costă un pic peste 144 lei, adică ceva mai puțin decât un antivirus.
Acum, vă întreb: voi ați folosi sau utilizați în prezent un astfel de program de monitorizare pentru telefoanele copiilor voștri? Vi se pare ok PhoneSheriff ori poate este un soft care nu-i lasă pe cei mici să aibă pic de intimitate?
Sursă foto: AJ Brustein/ Flickr.com.