Haideți că nu vă păcălim, ne știți doar de oameni serioși, e pe bune! E vorba de un experiement ce are o parte invizibilă. 🙂
Experimentele sunt fun și cei mici, dar și cei mari sunt mereu curioși să vadă dacă rezultatele sunt ori ba cele promise de la început. Fiți pe fază să vedeți și de data aceasta dacă finalul este cel așteptat.
Cum poți scrie ceva care să rămână doar pentru tine și pentru prietenii tăi apropiați? Nu prea vă vine nicio idee, așa’i? Eh, dar dacă scriem ceva cu suc de lămâie pe o foaie la început nu se vede nimic, dar dacă apoi o călcăm bine cu fierul de călcat scrisul iese la vedere. Praful de copt funcționează oarecum la fel și laptele de asemenea.
Experimentul e explicat pe larg mai jos. Singurul lucru pe care vi-l mai spunem noi este să fiți cu băgare de seamă și să le explicați picilor de la bun început că se pot juca drept “spionii care scriu mesaje secrete” doar atunci când sunteți și voi de față, pentru că unele părți ale experimentului presupun utilizarea fierului de călcat, ce este destul de periculos atunci când e mânuit de un copil.
În schimb, poate aveți prin casă un creion alb, un pix consumat, dar care mai are încă mina de pix inserată în el ori o brățară elastică. Aceste obiecte le pot utiliza cei mici și singurei, fără să presupună alte riscuri, la experimentele cu scrisul invizibil.

Voi faceți experimente pentru a-i învăța diverse lucruri pe copii?