Reprezentantii a peste 30 de tari Europene sunt interesati sa se implice in dezvoltarea proiectului romanesc Saferpedia.eu –  prima enciclopedie online cu termeni ce fac referire la siguranta pe Internet.
Pe data de 5 Aprilie, Saferpedia.eu a fost prezentata in fata reprezentantilor tuturor nodurilor Europene pentru Siguranta pe Internet in cadrul Conferintei Internationale INSAFE ce a avut loc la Sinaia in perioada 5 – 6 Aprilie 2011.

Saferpedia.eu se adreseaza tuturor copiilor, adolescentilor, parintilor si profesorilor si poate fi un istrument util in informarea si constientizarea asupra riscurilor utilizarii  nesupravegheate a Internetului de catre copii.
La momentul actual, Saferpedia.eu contine peste 400 de definitii privind siguranta si securitatea pe internet, precum si alte resurse informationale legate de utilizarea calculatorului si Internetului.
Saferpedia.eu a fost creata in doua variante: pentru limba Engleza (EN)  si varianta limba Romana (RO) si poate fi accesata la adresa www.saferpedia.eu sau pentru varianta in limba romana www.ro.saferpedia.eu.
Proiectul Saferpedia.eu este dezvoltat si intretinut de Positive Media si face parte din proiectul Sigur.info cofinantat de Uniunea Europeana. Sigur.info este nodul romanesc pentru siguranta pe internet – SaferInternet RO. Aceasta activeaza prin consortiul compus din Organizatia Salvati Copiii Romania, Positive Media si Centrul FOCUS – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual.