Camera copiilor devine una dintre cele mai importante încăperi ale casei, în special datorită faptului că micuților trebuie să li se asigure tot ceea ce este mai bun. Începând de la pătuț și terminând cu ultimele decoruri, totul trebuie să fie perfect în camera copiilor, inclusiv cromatica aleasă, cel mai adesea, în funcție de sex.

Dacă te pregătești să devii părinte sau pur și simplu vrei câteva idei pentru un decor minunat în camera puștilor tăi, iată ce ar trebui să ai în vedere. 

Pregătește „terenul”

Curăță temeinic pereții pentru a obține un substrat sănătos pe care să aplici tencuiala decorativă. Camera unui copil trebuie să fie bine curățată și igienizată, iar acest lucru începe chiar de la pereți. Vopseaua veche trebuie îndepărtată, iar peretele trebuie să fie curățat până se ajunge la un strat suport potrivit. Acesta nu trebuie să fie făinos și, mai ales, nu trebuie să aibă goluri. Acestea trebuie reparate, nivelate, pentru ca, mai apoi, stratul de acoperire să fie continuu. Este foarte important ca toate problemele să fie remediate, deoarece, în caz contrar, la aplicarea tencuielii, există riscul ca aceasta să se umfle și să crape. 

Ai grijă la tencuiala decorativă

Tencuiala decorativă are nevoie de un substrat sănătos și de suprafeță perfect plană. În caz contrar, defecțiunile și imperfecțiunile vor fi vizibile, ceea ce va conduce la frustrări și bani pierduți. Tencuielile decorative se pot alege în funcție de preferințele personale, paletarele de culori oferind nuanțe la care nici nu te-ai putea gândi. Dacă alegi culorile în funcție de sexul copilului, ia în calcul și părerea acestuia, dacă, bineînțeles, acesta are o vârstă potrivită, pentru că, în definitiv, camera va fi folosită chiar de el.

Aplică stickere decorative

Nu există camere cool fără stickere decorative sau desene autocolante. Dacă, în trecut, pentru tineri era interesant să-și decoreze camera cu postere din reviste, astăzi, stickerele sunt la modă, indiferent de tipul lor. Un citat motivațional, o povață sau, pur și simplu, un decor, poți alege stickere dintr-o varietate de modele.

Caută mobila potrivită

Alegerea mobilierului s-ar putea să fie cea mai grea etapă de amenajare, pentru că preferințele se amestecă și cu utilitatea, iar mobila trebuie să răspundă unor cerințe anume. Este important să ai în vedere caracterul practic al mobilei, dar și preferințele copilului. Astfel, vei putea evita situațiile în care juniorul și-ar dori un pat în formă de mașină, iar tu deja ai comandat un pat cu sertare tip divan.

Pune draperiile potrivite

Lumina naturală joacă un rol foarte important în felul în care se vede o cameră. Din acest motiv, va trebui să alegi perdele și draperii care să se potrivească, din punct de vedere al culorilor, dar care să și permită luminii naturale să intre în cameră, fără eforturi substanțiale. 

Alege elemente decorative jucăușe

Nu uita că o cameră pentru copii trebuie să fie, mai presus de orice, primitoare și gata oricând să găzduiască o nouă partidă de joacă. Pentru aceasta va trebui să amplasezi sau să pui la punct o zonă specială pentru joc și să ai acolo jucăriile adecvate vârstei copilului tău. Nu uita că un copil învață cel mai bine prin joacă, așa că oferă-i acestuia nu doar camera, ci și ideea că aceea este, de fapt, fortăreața sa.

Camera unui copil înseamnă imaginație și viață, voioșie și culoare. Poate că nu este ușor de realizat o astfel de cameră, însă, din acest punct pleacă, de fapt, dezvoltarea armonioasă a copilului într-un loc pe care îl poate numi acasă.

Sursa foto: https://dreambuilders.piatraonline.ro/