prima de nastere acordata de angajator
So, lăsați banii să vină la mame! :). Dragelor, știați că angajatorii sunt obligați prin lege să le acorde mămicilor prime de naștere? Ei bine, lucrurile stau cam așa: conform Articolul 51 – lit. C) din Contractul Colectiv de Muncă la Nivel Național pe anii 2007-2010, în afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariații – mamele vor beneficia de un salariu mediu pe unitate pentru nașterea fiecărui copil. Dacă mama nu este salariată, soțul acesteia beneficiază de acest drept.
Cu alte cuvinte, angajatorul este obligat de lege să acorde această sumă de bani. Ta-na-na-naaam!
Pentru a beneficia de banii aceștia, trebuie să faceți o cerere, la care să atașați o copie după certificatul de naștere al celui mic. Aveți mai jos un model de cerere:

Cerere

În atenția Directorului General și Departamentului Resurse Umane

Subsemnata …………………., angajată în cadrul………………….., solicit a-mi aproba plata unui salariu mediu pe unitate pentru nașterea copilului, conform Art. 51. – lit.c) din Contractul Colectiv de Muncă la Nivel Național pe anii 2007-2010.
Anexez la prezenta cerere certificatul de naștere al copilului.

Data                                                Semnătura
……………………                                   ……………………………….

Și după ce v-am dat vestea asta bună, să vă dăm și vestea  proastă: dacă sunteți funcționar public, nu puteți beneficia de ea, legea asta nu e valabilă și pentru voi 🙁 .
Sursa foto: stefo / Flickr